Τοπογραφική μελέτη για τον αρχαιολογικό χώρο Τερπνής

Τοπογραφική μελέτη για τον αρχαιολογικό χώρο Τερπνής

Με δελτίο τύπου ο Δήμος Βισαλτίας ενημερώνει ότι άρχισαν οι εργασίες αποτύπωσης και τοπογραφικής μελέτης των στεγασμένων μνημείων στον αρχαιολογικό χώρο Τερπνής.

Περισσότερα στο σχετικό δελτίο του Δήμου που αναφέρει:

Στον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής, στη θέση Παλαιόκαστρο, πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 25-28 Απριλίου 2023 εργασίες αποτύπωσης και τοπογραφικής μελέτης των στεγασμένων μνημείων καθώς και πρόδρομες εργασίες για την εκπόνηση μελέτης συντήρησής τους.

Οι εργασίες αυτές αποτελούν μέρος του ερευνητικού προγράμματος πενταετούς διάρκειας (2021-2026) υπό την διεύθυνση της Δρ. Δημητρίας Μαλαμίδου, Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών και της Δρ. Laurianne Martinez-Sève, Διευθύντριας Μελετών της Γαλλικής Σχολής Αθηνών.

​Καφέ Ουζερί
"Ο Λεωνίδας"
Νιγρίτα - Σερρών
6977453413 - 2322023744

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, ο Lionel Fadin, τοπογράφος της Γαλλικής Σχολής, κι ο Brieuc Guillaume, ασκούμενος τοπογράφος, προχώρησαν στη λεπτομερή αποτύπωση και στην τοπογραφική μελέτη του συγκροτήματος λουτρών και της μεγάλης βασιλικής (2ος-6ος αι. μ.Χ.) καθώς και του οικοδομικού συνόλου του ληνεώνα (εργαστηριακού χώρου με πατητήρια για κρασί).

Snack Bar - Ψητοπωλείο
 “ο ΤΟΛΗΣ”
Νιγρίτα-Τηλεπαραγγελίες
6989447710 & 2322770770

Έγινε επίσης επί τόπου προετοιμασία για τη μελέτη συντήρησης των μνημείων, την οποία εκπονούν ο Αριστοφάνης Κωνσταντάτος, συντηρητής της Γαλλικής Σχολής, και η Ευθαλία Κουκουβέτσιου, Προϊσταμένη του Τμήματος Συντήρησης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, με τη συμβολή της Σωτηρίας Κριεμάδη, συνεργαζόμενης αρχιτέκτονα της Γαλλικής Σχολής.

Κλείνει το άρθρο “Τοπογραφική μελέτη για τον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής” με την ενημέρωση ότι πολλά άρθρα για τον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής μπορείτε να βρείτε στην ενότητα “ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΡΠΝΗΣ” του blogspot του psterpnis.

X. Panseraikos

www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός