“Snack Bar ο ΤΟΛΗΣ” στη Νιγρίτα. Delivery: What's Up 698 944 7710 & 2322 770 770 Αστική χρέωση

Τσουρέκια Πασχαλινά με ζαχαρούχο γάλα

Τσουρέκια Πασχαλινά με ζαχαρούχο γάλα από την κ. Αθηνά Τερζάκη.

   ΥΛΙΚΑ
3 κ. αλεύρι 
6 αυγά
250 γρ μαγιά
250 γρ βούτυρο βιτάμ ή φυτίνη
2,5 κούπες ζάχαρη
4 φακελάκια μαγιά
2 Μαχλέπι
2 κακουλέ
1 βανίλια
1 μπέικιν
1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
1 γάλα ζαχαρούχο και 3 κουτάκια νερό
Λίγο αλάτι
2-3 κουταλιές γιαούρτι

  ΕΚΤΕΛΕΣΗ  συνταγής για Τσουρέκια Πασχαλινά.    
Λιώνουμε τη μαγιά σε 1/2 κούπα νερό και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και λίγο αλεύρι.
Διαλύουμε το ζαχαρούχο σε 3 κουτάκια χλιαρό νερό, μετράμε με το κουτί του ζαχαρούχου,λιώνουμε με τα αυγά το μισό βιτάμ και προσθέτουμε το μαχλέπι, το κακουλέ,το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό πορτοκαλιού,το μπέικιν, τη ζάχαρη, τη μαγιά και τέλος το αλεύρι. Διπλώνουμε απαλά τη
ζύμη βάζοντας βούτυρο για να μην κολλάει.  Ψήνουμε περίπου για τριάντα λεπτά στους 180 με 200 βαθμούς.

Αθηνά ΤερζάκηΜικρά μυστικά:   1) Χτυπάμε ένα αυγό (ασπράδι & κιτρινάδι), ένα κουταλάκι ζάχαρη και δύο με τρεις  κουταλιές γάλα για να επαλείψουμε τα τσουρέκια πριν μπουν στο φούρνο βάζοντας και φιλέ αμυγδάλου ή σουσάμι.  2) Όταν πλάθουμε τις πλεξούδες εάν κολλάει η ζύμη δεν ρίχνουμε αλεύρι αλλά βουτάμε τα χέρια μας στο βούτυρο.

“Snack Bar ο ΤΟΛΗΣ” στη Νιγρίτα. Τηλεπαραγγελίες: What's Up 698 944 7710​ & 2322 770 770.

Διάφορες συνταγές της κ. Αθηνάς και όχι μόνο μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία συνταγές στο βασικό μενού.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ – ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

G. Panseraikos

www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός