Υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο στο στόλο της Βισαλτίας

Υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο στο στόλο της Βισαλτίας

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου, ένα υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο προστέθηκε στο στόλο της και μαζί με αυτό παρέλαβε και 381 καφέ κάδους με σκοπό το διαχωρισμό των απορριμμάτων.
Με το νέο απορριμματοφόρο θα υπάρξει μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ με οικονομικό όφελος για το Δήμο και κατά συνέπεια όφελος και στους δημότες.

Περισσότερα στο σχετικό δελτίο του Δήμου Βισαλτίας που αναφέρει αυτολεξεί.

Ένα υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο συλλογής στερεών αποβλήτων και 381 καφέ κάδους, παρέλαβε ο Δήμος Βισαλτίας από τον ΦΟΔΣΑ, στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Διαχείρισης Βιοαποβλήτων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανπάπτυξη 2014-2020», με φορέα χρηματοδότησης το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής της ΕΕ.

Τον εξοπλισμό παρέλαβαν ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας, κ. Αργύρης Χατζημάρκος και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γιάννης Αδαμούδης για την ενίσχυση του τομέα καθαριότητας του Δήμου Βισαλτίας.

"Ο Λεωνίδας"
Καφέ - Ουζερί - Μεζεδοπωλείο
Νιγρίτα  Τηλέφωνο: 2322 023744

Τα βιοαποδομήσιμα απόβλητα θα συλλέγονται πλέον σε χωριστούς καφέ κάδους και στη συνέχεια θα κομποστοποιούνται δημιουργώντας εδαφοβελτιωτικό υλικό.

Τα ειδικά απορριμματοφόρα μετά τη συλλογή των απορριμμάτων, επί τόπου κάνουν άμεση πλύση των κάδων και του οδοστρώματος και αυτοκαθαρίζονται.

Οι καφέ κάδοι, θα τοποθετηθούν κυρίως σε χώρους υψηλής συγκέντρωσης βιοαποβλήτων, στην προσπάθεια ανάπτυξης του νέου δικτύου συλλογής που έχει στόχο τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ, αλλά και την αύξηση των ποσοστών παραγωγής κομπόστ το οποίο θα αξιοποιεί Δήμος και πολίτες.

Snack Bar - Ψητοπωλείο “ο ΤΟΛΗΣ”

Νιγρίτα - Τηλεπαραγγελίες: What's Up 6989447710 & 2322770770     Περισσότερα ΕΔΩ

Στους κάδους αυτούς θα συγκεντρώνονται ξεχωριστά μόνο υπολείμματα κάθε είδους τροφών (κόκκαλα, φλούδες, ψωμί, ζυμαρικά, τυριά, καρποί, όσπρια), υπολείμματα καφέ και τσαγιού, φύλλα και κλαδάκια.

Κατά συνέπεια οι πολίτες θα διαχωρίζουν από τα σκουπίδια τους, ότι μπορεί να ξαναγίνει ένα πλούσιο καθαρό λίπασμα τύπου compost, κατάλληλο για τα φυτά.

 

 

X. Panseraikos

www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός