ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΧαιρετισμός Δημάρχου για τη 83η επέτειο από τη μάχη των οχυρών

Χαιρετισμός Δημάρχου για τη 83η επέτειο από τη μάχη των οχυρών

Χαιρετισμός Δημάρχου Σιντικής, Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος, για την 83η επέτειο από τη μάχη των Οχυρών

Μονόδρομος για την Ελευθερία

Η Μάχη των Οχυρών αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό πολεμικό γεγονός του Β’ ΠΠ.
Το 1941 στα Οχυρά της Γραμμής Μεταξά επιτέθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι Γερμανοί. Εκεί οι εφεδρείες του Ελληνικού Στρατού περίμεναν με ανυπομονησία να δοξαστούν όπως τα αδέρφια τους στο Αλβανικό μέτωπο, γνωρίζοντας ότι θα αντιμετώπιζαν την ισχυρότερη πολεμική μηχανή της τότε εποχής… τους Γερμανούς

Για τους υπερασπιστές των Οχυρών η μάχη ήταν ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Έθνους των Ελλήνων! Πολέμησαν με περίσσιο θάρρος και γενναιότητα και κατάφεραν να μην χάσουν!
Τα περισσότερα από τα 21 Οχυρά της Γραμμής Μεταξά δεν καταλήφθηκαν ποτέ.
Οδηγήθηκαν σε παράδοση κατόπιν της συνθηκολόγησης της Ελλάδας με την Γερμανία, αφού είχε καταληφθεί η Αθήνα!

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή των Οχυρών έγιναν για να αντιμετωπισθεί ο στρατιωτικά υποδεέστερος Βουλγαρικός στρατός. Το αποτέλεσμα όμως ήταν εντυπωσιακό απέναντι στους πανίσχυρους Γερμανούς. Αναμετρήθηκε η Ελληνική ψυχή με το Γερμανικό ατσάλι και το λύγισε.

Πρόγραμμα Σαββάτου 6 Απριλίου 2024.

Η αυτοθυσία του Λοχία Δημήτριου Ίτσιου στην Ομορφοπλαγιά, η αυταπάρνηση του Λοχαγού Κυριακίδη στο Κλειδί, η φράση «το Οχυρό δεν παραδίνονται, καταλαμβάνονται» του Αντισυνταγματάρχη Γεώργιου Δουράτσου, ο ηρωισμός με τον οποίον σημάδευαν οι Έλληνες στρατιώτες τα στούκας στις κάθετες εφορμήσεις τους και πολλές ακόμη προσωπικότητες που αναδείχθηκαν από την δράση τους στην Μάχη των Οχυρών συνεχίζουν να εμπνέουν και να ευαισθητοποιούν τους σύγχρονους Έλληνες!

Η Μάχη των Οχυρών διδάσκει ότι ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ, αρκεί να γίνει ο κατάλληλος αγώνας στις κατάλληλες συνθήκες!

Ο Δήμος Σιντικής για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων τον επονομαζόμενο «Μήνα των Οχυρών» (Από 6 Απριλίου έως και 12 Μαΐου 2024) με την συνεργασία ΟΛΩΝ των συλλόγων που έχουν στους καταστατικούς σκοπούς τους την διατήρηση της ιστορικής μνήμης, αλλά και των πολιτιστικών συλλόγων που επιθυμούν να συνδράμουν στην δημιουργία ποιοτικών εκδηλώσεων.
Εκμεταλλευόμενοι την αποκτηθείσα τεχνογνωσία από το εξωτερικό δρομολογούμε την τουριστική προβολή των εκδηλώσεων και στοχεύουμε στην τόνωση της τοπικής κοινωνίας!

Δήμαρχος Σιντικής: Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος.

Πηγή του άρθρου “Χαιρετισμός Δημάρχου για τη 83η επέτειο” η ιστοσελίδα του Δήμου.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00
4η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 13 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα