Advertisements

Χανούμ μπουρέκ κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ

Χανούμ μπουρέκ  κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ

ΥΛΙΚΑ (για μισή δόση)
1 φαρινάπ
2 αυγά
1/2 βιτάμ
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 κουπάκι γιαούρτι
1/2  κουπάκι γιαουρτιού λάδι (μετράμε με το κουπάκι του γιαουρτιού που χρησιμοποιούμε στη συνταγή)
3/4 κούπας σταφίδες μουσκεμένες σε ζεστό νερό
 
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΑΛΤΣΑ (σιρόπι)
1/2 βιτάμ
1/2 κούπα ζάχαρη
χυμό από 1 πορτοκάλι
ξύσμα πορτοκαλιού
ξύσμα λεμονιού 
1 σφινάκι λικέρ ότι γεύση έχουμε
Τα υλικά τα παραπάνω τα βράζουμε για λίγο.
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Αθηνά ΤερζάκηΡίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη, χτυπάμε μετά το γιαούρτι και το λάδι, το βούτυρο λιωμένο και τέλος το αλεύρι. Ανακατώνουμε και τις σταφίδες και ζυμώνουμε απαλά για να τα κάνουμε τα μπουρέκια στρογγυλά ή μακρόστενα.

Αφού πασπαλίσουμε τα μπουρέκια με αυγό από πάνω τα ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου,

Μόλις ψηθούν και κρυώσουν λίγο, μουσκεύουμε τα μπουρέκια βουτώντας τα, μια από τη μία  και μία από την άλλη πλευρά μέσα στη σάλτσα-σιρόπι.

Είναι πανέτοιμα. 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 
Ενα μικρό μυστικό για το Χανούμ μπουρέκ :  Τις σταφίδες τις βάζουμε να μουσκέψουν και μετά τις βγάζουμε σε ένα χαρτί για να απορροφηθούν να νερά, ώστε να είναι στεγνές.
Advertisements

G. Panseraikos

www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός