ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΈκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ σε ανέργους

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ σε ανέργους

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ σε ανέργους

 Προ ολίγου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με διάγγελμά του ευχαρίστησε τους πολίτες για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στα μέτρα της κυβέρνησης.
Εκτός των παραπάνω ανακοίνωσε ότι οι μακροχρόνιοι άνεργοι θα πάρουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ. Τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους μέσα στον Απρίλιο και αφορούν περίπου 155.000 ανέργους. (Μακροχρόνιοι άνεργοι είναι όσοι έχουν κάρτα ανεργίας περισσότερο από 12 μήνες).

Το μέτρο αυτό είναι συνέχεια της παράτασης της επιδότησης ανεργίας που δόθηκε σε ανέργους που έληξε η επιδότηση, που έπαιρναν τους προηγούμενους μήνες.
Ειδικότερα για αυτούς που έληξε τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο δόθηκε δίμηνη παράταση και ωφελούνται περίπου 190.000 άνεργοι.

Το μέτρο της δίμηνης παράτασης της επιδότησης θα ισχύσει και για αυτούς που λήγει το επίδομα το μήνα Απρίλιο.

Ακόμη ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι “οι πολίτες δάμασαν το πρώτο κύμα του κορονοϊού”, ότι “αντιδράσαμε γρήγορα και παραπάνω από 14 δισ. ευρώ δόθηκαν για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που πλήττονται, ενώ έχουμε στη διάθεσή μας 10 δισ. ευρώ ρευστότητας από ευρωπαϊκά κονδύλια”.

  Κλείνοντας το άρθρο που αφορά την έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους μακροχρόνιους ανέργους να σας ενημερώσουμε ότι ο πρωθυπουργός πιθανολόγησε ότι τα μέτρα που έχουν παρθεί για τον περιορισμό της κυκλοφορίας θα αρχίσουν να αίρονται από 1 Μαΐου 2020 με τελικό στόχο μέχρι τέλος Ιουνίου να έχουν ανασταλεί τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα.

Μονά-ζυγά με το ΑΜΚΑ, οι συντάξεις του Μαΐου 2020

Υ.Γ   Διευκρινήσεις για το επίδομα των 400 € ΕΔΩ.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα