ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΈφυγε από τη ζωή η Νίτσα Τσίτρα

Έφυγε από τη ζωή η Νίτσα Τσίτρα

Έφυγε από τη ζωή η Νίτσα Τσίτρα

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών η Νίτσα Τσίτρα, το «αηδόνι της Μακεδονίας», νικημένη από τον κορωνοϊό, σκορπώντας συγκίνηση στους φίλους της λαϊκής παράδοσης και του δημοτικού τραγουδιού.

Η Νίτσα Τσίτρα γεννήθηκε στο Αηδονοχώρι Σερρών το 1930. Προς τιμήν της, η κεντρική πλατεία Αηδονοχωρίου ονομάστηκε Πλατεία «Νίτσας Τσίτρας». Από την ηλικία των 5 ετών θυμάται να τραγουδάει στις παρέες των γονιών της με τα δυο της αδέλφια , τα οποία μεγαλώνοντας δεν ακολούθησαν το επάγγελμα, σε οικογενειακά γλέντια και γιορτές. Ο πατέρας της Βασίλης ήταν από το Αηδονοχώρι και η μητέρα της από το Παγγαίο, περιοχή με πλούσια καλλιτεχνική παράδοση.

Είχε μια λαμπρή πολυετή διαδρομή στο παραδοσιακό τραγούδι της Μακεδονίας και συγκαταλέγεται στο πάνθεον των τραγουδιστών της δημοτικής μας παράδοσης. Έχει στη διάρκεια της καριέρας της συνεργαστεί με πολλές δισκογραφικές εταιρίες, ενώ ήταν η αγαπημένη φωνή στα χωριά της Νιγρίτας, στα δαρνακοχώρια,του Παγγαίου και του Βερτίσκου.

Τελευταία μεγάλη εκδήλωση προς τιμήν της έγινε το 2009 από το τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε μια μουσική εκδήλωση που διοργανώθηκε για να τιμηθούν γνωστοί παραδοσιακοί καλλιτέχνες. Εκεί βραβεύτηκε η Νίτσα Τσίτρα, όπου η παραδοσιακή τραγουδίστρια μίλησε για την πορεία της και για διάφορα θέματα γύρω από την τέχνη της.

Έφυγε από τη ζωή η Νίτσα Τσίτρα την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021 με ατέλειωτη δισκογραφία, ατέλειωτες μεγάλες παραδοσιακές επιτυχίες που θα τη συνοδεύουν για πάντα.

G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00
4η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 13 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα