ΑρχικήLIFE HOTΑγάπη Ψαρρά: Η Νιγριτινή «Αγκάθα Κρίστι»

Αγάπη Ψαρρά: Η Νιγριτινή «Αγκάθα Κρίστι»

Αγάπη
Ελένη Λαζάρου:  Από πού κατάγεσαι και πού μεγάλωσες;

Κατάγομαι από τη Νιγρίτα Σερρών, όπου και διέμενα μέχρι τα δεκαοχτώ μου χρόνια.

– Πού σπούδασες και πού διαμένεις αυτήν την περίοδο;

Φοίτησα στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και συνέχισα με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με κατεύθυνση τη Χρηματοοικονομική Διοίκηση. Αυτήν την περίοδο διαμένω στη Θεσσαλονίκη.

– Πώς ξεκίνησε και πώς εξελίσσεται η επαγγελματική σου σταδιοδρομία;

Αρχικά άσκησα το επάγγελμα της δικηγόρου στις Σέρρες για τέσσερα περίπου χρόνια, ενώ πλέον εργάζομαι ως διοικητικό στέλεχος σε εταιρεία στη Θεσσαλονίκη.

– Πώς προέκυψε η συγγραφή του βιβλίου;

Η ιδέα της συγγραφής γεννήθηκε στα εφηβικά μου χρόνια και με ακολουθούσε μέχρι την ενήλικη ζωή μου, οπότε και ωρίμασε. Στο μυαλό μου στριφογύριζαν συνεχώς διάφορα σενάρια και ιστορίες, όμως ελλείψει χρόνου δεν κατάφερα να ασχοληθώ με τη συγγραφή ενός μυθιστορήματος. Η δυνατότητα αυτή μου δόθηκε στο διάστημα της πρώτης καραντίνας.

– Αγαπούσες τα βιβλία από παιδί;

Ναι, τα βιβλία ήταν πάντα η μεγάλη μου αγάπη. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου προσπαθούσα συνεχώς να βρω ελεύθερο χρόνο, προκειμένου να ταξιδέψω στον κόσμο των μυθιστορημάτων. Με αγωνία περίμενα το τέλος κάθε σχολικής χρονιάς, ώστε ελεύθερη από υποχρεώσεις να αφοσιωθώ στην ανάγνωση βιβλίων ποικίλης θεματολογίας και να διευρύνω κατ αυτόν τον τρόπο τους ορίζοντές μου.

– Γιατί επέλεξες τον τομέα του αστυνομικού μυθιστορήματος;

Τα αστυνομικά μυθιστορήματα, όπως και τα βιβλία μυστηρίου, κέντρισαν από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον μου. Θέλησα, λοιπόν, να προσφέρω στον αναγνώστη μια ιστορία που να τον κρατά σε διαρκή εγρήγορση, προκαλώντας του αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα.

– Μίλησέ μας για την ΑΟΡΑΤΗ ΑΠΕΙΛΗ…χωρίς να μας πεις το τέλος εννοείται χα χα

Η ιστορία του βιβλίου διαδραματίζεται σε δύο τόπους, στην Αθήνα και στη Σκωτία. Ένα έγκλημα, που λαμβάνει χώρα στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2015, συνταράσσει την οικογένεια της Μελίνας, καθώς το θύμα αποτελούσε στενό οικογενειακό φίλο της. Ωστόσο, προτού δολοφονηθεί αφήνει ένα και μοναδικό στοιχείο. Έτσι, από την ανέμελη φοιτητική ζωή, η Μελίνα βρίσκεται άθελά της στο επίκεντρο μιας πολύ επικίνδυνης περιπέτειας. Αποφασισμένη να ανακαλύψει την αλήθεια, θα βρεθεί στη Σκωτία. Εκεί, μια ιστορία που διαδραματίστηκε στη Γλασκώβη το 1964 θα της δημιουργήσει ακόμη περισσότερα ερωτηματικά. Η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο κι εκείνη αγωνίζεται να βρει την άκρη του νήματος.

– Από πού εμπνεύστηκες και πόσο καιρό σου πήρε να το γράψεις;

Η αλήθεια είναι πως δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη πηγή έμπνευσης. Από την αρχή είχα το τέλος της ιστορίας στο μυαλό μου και έχτισα σταδιακά τα υπόλοιπα κεφάλαια. Η συγγραφή του μυθιστορήματός μου διήρκεσε περίπου τέσσερις μήνες.

Η συνέντευξη, που πήρε η Ελένη Λαζάρου από την Αγάπη Ψαρρά, ολοκληρώνετε στην τρίτη σελίδα του άρθρου.
G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα