ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΓιορτάστηκε η 108η επέτειος απελευθέρωσης της Νιγρίτας

Γιορτάστηκε η 108η επέτειος απελευθέρωσης της Νιγρίτας

Γιορτάστηκε η 108η επέτειος Απελευθέρωσης της Νιγρίτας

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου Βισαλτίας σήμερα Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021, γιορτάστηκε η 108η επέτειος της απελευθέρωσης της Νιγρίτας από τους Βούλγαρους στις 21 Φεβρουαρίου 1913.

Κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, αλλά με το κύρος που αρμόζει, γιορτάστηκε η 108η Επέτειος της Απελευθέρωσης της Νιγρίτας 21 Φεβρουαρίου 1913 από τους Βούλγαρους. Λόγω των έκτακτων υγειονομικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού οι φετινές επετειακές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με περιορισμένο αριθμό ατόμων, χωρίς τη συμμετοχή της φιλαρμονική του Δήμου και μαθητική παρέλαση.

Αμέσως μετά την Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τον απελευθερωτή της Νιγρίτας και της ευρύτερης περιοχής, Καπετάν Γιώργη Γιαγκλή. Ακολούθησε επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Κελεμπέκη.

Στην συνέχεια στο μνημείο Ηρώων της Νιγρίτας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Βισαλτίας κ. Αθανάσιο Μασλαρινό, τον Βουλευτή Σερρών της Ελληνικής Λύσης, κ. Κώστα Μπούμπα, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νιγρίτας κ. Νικόλαο Πολυχρονίδη, τον Διευθυντή του Αστυνομικού Τμήματος Νιγρίτας Αστυνόμο Β΄ Αστέριο Σαλιάκα, τον Διευθυντή της Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, κ. Στυλιανό Ρίζο, για την Διεύθυνση Α΄/ θμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νιγρίτας, κ. Αναστάσιος Λυμπούδης, για τους μαθητές της Β΄/θμιας Εκπαίδευσης, μαθήτρια του ΕΠΑΛ Νιγρίτας και για τους μαθητές της Α΄/θμιας Εκπαίδευσης, μαθητής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νιγρίτας.

Ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός έκανε την ακόλουθη δήλωση για την επέτειο της ημέρας:
«Για άλλη μια χρονιά γιορτάζουμε την απελευθέρωση της Νιγρίτας και της ευρύτερης Βισαλτίας, μέσα όμως σε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Σήμερα αποδίδουμε τιμή και δόξα στους ήρωες, απελευθερωτές της Μακεδονίας . Ζήτω η Νιγρίτα, Ζήτω η Βισαλτία, Ζήτω η Μακεδονία, Ζήτω η Ελλάδα!»

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

3η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 06 Απριλίου, 2024 17:00
2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00 location
Ζωντανά
0 - 0
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα