ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΓιώργος Σιδέρης, ο πρώτος Έλληνας με 200 γκολ

Γιώργος Σιδέρης, ο πρώτος Έλληνας με 200 γκολ

Γιώργος Σιδέρης, ο πρώτος Έλληνας που έβαλε 200 γκολ στην Α κατηγορία

 Ένα “καλό” του κορωνοϊού και της έλλειψης αθλητικών δραστηριοτήτων είναι το παρακάτω άρθρο που βρήκαμε στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα capitano.gr.
Ο παραπάνω ποδοσφαιριστής γεννήθηκε στο προάστιο του Πειραιά, Άγιος Ιωάννης Ρέντης, στις 5 Απριλίου 1938 με πρώτη ομάδα τον Απόλλωνα Ρέντη και η ομάδα που έπαιξε τα περισσότερα παιχνίδια ο Ολυμπιακός Πειραιώς.
Έχει αγωνιστεί ακόμη στις ομάδες: Ατρόμητος Πειραιώς, Ρουαγιάλ Αντβέρπ (Βέλγιο).
Τρεις φορές βγήκε πρώτος σκόρερ στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, τις χρονιές 1965, 1967 και 1969.
Απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών.

Σας μεταφέρουμε το σχετικό άρθρο.

Ο παλαίμαχος επιθετικός είναι ο ιδρυτής του κλειστού κλαμπ των παικτών που έχουν ξεπεράσει τα 200 γκολ στην μεγάλη κατηγοριά.
osfp Πρόγραμμα Ολυμπιακού για Champions LeagueΣτις 8 Φεβρουαρίου 1969 ο Ολυμπιακός υποδέχεται την αδύναμη ΑΕ Λεμεσού και έχει εύκολο απόγευμα. Στο 76ο λεπτό και ενώ προηγείται με 4-0, ο Γιώργος Σιδέρης, που είχε ήδη 14 γκολ στη σεζόν πετυχαίνει γκολ.
Με αυτό γίνεται ο πρώτος άνθρωπος, που φτάνει τα 200 γκολ στην κατηγορία.
Ήταν μια φανταστική χρονιά, από τις καλύτερες στην καριέρα του σπουδαίου ποδοσφαιριστή, αφού έφτασε τα 35 γκολ και για ένα έχασε το «χρυσό παπούτσι» (Ευρώπης). Δεν είναι τυχαίο ότι μετά από ένα χρόνο θα ξενιτευτεί (Βέλγιο).
Ο Γιώργος Σιδέρης είναι ο πρώτος από τους τέσσερις μόλις ανθρώπους στην ιστορία, που μπήκαν σε αυτή την πολύ μικρή ομάδα. Ξεπέρασαν δηλαδή τα 200 γκολ στην κατηγορία.
Ακολούθησαν χρονικά ο Μίμης Παπαϊωάννου, ο Θωμάς Μαύρος και ο Κριστόφ Βαζέχα.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα