ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΓλυκό κεράσι της κ. Φωτεινής Βλαχοδήμου

Γλυκό κεράσι της κ. Φωτεινής Βλαχοδήμου

Γλυκό κεράσι της κ. Φωτεινής Βλαχοδήμου

Άλλη μία γλυκιά συνταγή από τη συνεργάτιδα της ιστοσελίδας, κ. Φωτεινής Βλαχοδήμου, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους, που είναι και επίκαιρη λόγω εποχής μαζέματος του κερασιού.

Υλικά
1 κιλό κεράσια (μεγάλα ή Πετροκέρασα) χωρίς τα κουκούτσια
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 βανίλια

Εκτέλεση
foini_vlaxodimouΠλένουμε καλά τα κεράσια, βγάζουμε τα κουκούτσια, τα βάζουμε σε μπωλ με νερό να τα σκεπάζει, και στίβουμε μέσα τρία λεμόνια.
Αφήνουμε 2 ώρες. Ξεπλένουμε με νερό. Βάζουμε σε μπωλ, ρίχνουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο.
Αφήνουμε όσο θέλουμε, μέχρι να είμαστε έτοιμοι να τα βράσουμε (ακόμα και μια μέρα).
Βάζουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό, και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζοντας συνέχεια, για 10′.
Κατεβάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Ξαναβράζουμε ένα δεκάλεπτο.
Αν δεν δένει το σιρόπι, αφαιρούμε τα κεράσια με τρυπητή κουτάλα, και δένουμε μόνο το σιρόπι.
Προσθέτουμε μετά τα κεράσια, τη βανίλια και λίγες σταγόνες λεμόνι και μόλις αρχίζει να ξαναβράζει, αποσύρουμε.

Και ένα “μικρό μυστικό”.
Αν θέλουμε βάζουμε και λίγη γλυκόζη, για να δέσει πιο γρήγορα και να γυαλίσει πιο πολύ το γλυκό μας!!!

Κλείνοντας το άρθρο “Γλυκό κεράσι της κ. Φωτεινής Βλαχοδήμου” να σας προτείνουμε να κάνετε γλυκά που είναι της εποχής και ακόμη πολλές άλλες συνταγές μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00
4η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 13 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα