ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΓλύκισμα Μπαμπάς από την κ. Αθηνά Τερζάκη

Γλύκισμα Μπαμπάς από την κ. Αθηνά Τερζάκη

Γλύκισμα Μπαμπάς από τη συνεργάτιδα του panseraikos.gr  και καταπληκτικής μαγείρισσας κ. Αθηνάς Τερζάκη, που για άλλη μια φορά μας κατέπληξε (Τη δοκιμάσαμε !!!)

ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι αλεύρι
4 αυγά
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι λάδι
1-2 κουταλιές βούτυρο
1/2 ποτήρι γάλα
ξύσμα πορτοκαλιού
βανίλια
Μαγιά ξερή
Σαντιγί
Μαρμελάδα

ΣΙΡΟΠΙ
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε πρώτα τα υγρά. Λάδι, αυγά, γάλα. Προσθέτουμε ζάχαρη, σιμιγδάλι, βούτυρο, βανίλια, ξύσμα πορτοκαλιού και μαγιά. Τέλος βάζουμε και το αλεύρι.Τα ανακατώνουμε όλα μαζί, δεν τα ζυμώνουμε, απλό ανακάτεμα και τα αφήνουμε στη φόρμα ή στο ταψί να φουσκώσουν. Αφού φουσκώσει το μείγμα μας ψήνουμε για 30΄στους 180-200 βαθμούς.
Αφού ψηθεί το γλύκισμά μας το αφήνουμε λίγο να γίνει χλιαρό και το σιροπιάζουμε μέσα στη φόρμα ή στο ταψί.
Το κόβουμε οριζόντια και στη μέση βάζουμε σαντιγί ή μαρμελάδα, ανάλογα με την προτίμησή μας. Κλείνουμε με τον μπαμπά που αφαιρέσαμε από πάνω και αν θέλουμε βάζουμε σαντιγί και μαρμελάδα από πάνω, αλλά και ξηρούς καρπούς τριμμένους, αλλά γιατί όχι και γλυκό του κουταλιού για στόλισμα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Κλείνει το άρθρο “Γλύκισμα Μπαμπάς από την κ. Αθηνά Τερζάκη” με την ενημέρωση ότι μία άλλη παραλλαγή της παραπάνω συνταγής είναι “Μπαμπάς της φόρμας” πάλι από την κ. Αθηνά που θα τη βρείτε ΕΔΩ και πολλές άλλες συνταγές των συνεργατών της ιστοσελίδας μας στην ενότητα “ΣΥΝΤΑΓΕΣ” του αρχικού μενού.
G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00
4η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 13 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα