ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΓυναικείο ποδόσφαιρο, άμεση απειλή από Covid-19

Γυναικείο ποδόσφαιρο, άμεση απειλή από Covid-19

Γυναικείο ποδόσφαιρο, άμεση απειλή από Covid-19 (κορωνοϊό)

 Με ανακοίνωση του ο FIFPro προειδοποιεί για κίνδυνο διάλυσης του γυναικείου ποδοσφαίρου κάτω από την πίεση των γεγονότων και προβλημάτων που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός (COVID-19).
FIFPro είναι η παγκόσμια ομοσπονδία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών αντιπροσωπεύει 65.000 ποδοσφαιριστές από 65 εθνικές ενώσεις παικτών.
Μέλη της ένωσης είναι  σύνδεσμοι επαγγελματιών ποδοσφαιριστών από χώρες της Αμερικής, Ευρώπης, Αφρικής και Ασίας-Ωκεανίας, με έδρα το Χόβντορπ της Ολλανδίας.
Μέλος της παραπάνω ένωσης είναι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) που είναι το συνδικαλιστικό όργανο των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα.

Σας μεταφέρουμε σχετικό άρθρο από την ιστοσελίδα capitano.gr

<<Η ύπαρξη του γυναικείου ποδοσφαίρου κινδυνεύει λόγω του κορωνοϊού: ο συναγερμός πυροδοτήθηκε από τη FIFPro, η οποία χαρακτήρισε την κρίση ως «υπαρξιακή απειλή» για τον κόσμο του αθλήματος στις γυναίκες.

Σε μια έκθεση που κυκλοφόρησε σήμερα (16/4), η FIFPro κάλεσε τους κυβερνητικούς φορείς και τους ενδιαφερόμενους να αναλάβουν δράση για την προστασία των γυναικών αθλητριών και «να χτίσουν ένα ισχυρότερο θεμέλιο».

«Η τρέχουσα κατάσταση είναι πιθανό να αποτελέσει σχεδόν υπαρξιακή απειλή, εάν δεν δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία της γυναικείας ποδοσφαιρικής βιομηχανίας», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Η FIFPro ανησυχεί ιδιαίτερα για την έλλειψη παγκόσμιων προτύπων, που αφήνουν τις αθλήτριες «σε κίνδυνο να χάσουν τα προς το ζην», υπογραμμίζεται στην έκθεση.

«Λόγω των λιγότερο ενοποιημένων επαγγελματικών πρωταθλημάτων, των χαμηλών μισθών, του στενότερου εύρους ευκαιριών, των άνισων συμφωνιών χορηγίας και των χαμηλότερων εταιρικών επενδύσεων, η ευθραυστότητα του οικοσυστήματος του
γυναικείου ποδοσφαίρου εκτίθεται από την τρέχουσα κατάσταση», επισημαίνεται. >>

  Πηγή για το άρθρο “Γυναικείο ποδόσφαιρο, άμεση απειλή από Covid-19” η ιστοσελίδα capitano.gr και σχετικά με τη πρέπει ή δεν πρέπει να κάνουμε στην εποχή του κορωνοϊού θα βρείτε ΕΔΩ.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

3η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 06 Απριλίου, 2024 17:00
2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00 location
Ζωντανά
0 - 0
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα