ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΔήλωση Χέρμπερτ Χούμπελ εκπροσώπου FIFA-UEFA

Δήλωση Χέρμπερτ Χούμπελ εκπροσώπου FIFA-UEFA

Δήλωση Χέρμπερτ Χούμπελ εκπροσώπου των FIFA & UEFA

Μετά από τις επιθέσεις σε διαιτητές ο εντεταλμένος εκπρόσωπος των FIFA & UEFA, Χέρμπερτ Χούμπελ, έκανε την παρακάτω δήλωση και τη μεταφέρουμε αυτολεξεί όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ.

“Για μία ακόμα φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο γίνεται μάρτυρας επιθέσεων σε διαιτητές. Αυτά τα απαράδεκτα περιστατικά όχι μόνο δεν φαίνεται να εξαλείφονται, αλλά τείνουν να γίνουν συχνότερα. Προσωπικά, και εκ μέρους της FIFA και της UEFA, είμαι εξαιρετικά ανήσυχος και καταδικάζω οποιαδήποτε ενέργεια γύρω από αυτό.

Περαιτέρω, είναι απογοητευτικό να βλέπει κανείς διαιτητικά λάθη στον αγωνιστικό χώρο, παρά την επένδυση που έχει κάνει η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας στην εκπαίδευση των διαιτητών και παρά την εφαρμογή του VAR, ιδιαιτέρως κατά τη διάρκεια του αγώνα του Βόλου εναντίον του Ολυμπιακού την περασμένη Κυριακή, αγώνα τον οποίο είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω τηλεοπτικά. Το VAR είναι ένα μεγάλο project το οποίο υλοποιήθηκε τόσο με τη στήριξη της ΕΠΟ όσο και της πολιτείας, στόχος του οποίου ήταν να αποφεύγονται ξεκάθαρα και προφανή σφάλματα καθώς και να βοηθούνται οι διαιτητές κατά τη λήψη των αποφάσεών τους. Σε τελική ανάλυση, με τη μείωση των λαθών, μειώνεται και ο κίνδυνος για περιστατικά βίας στο ποδόσφαιρο.

Δυστυχώς, οι αμφισβητούμενες αποφάσεις των διαιτητών στον παραπάνω αγώνα, τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και από τους διαιτητές VAR, προξένησαν για μια ακόμα φορά σκεπτικισμό και κριτική όσον αφορά τη λειτουργία της ΚΕΔ, του VAR και της διαιτησίας εν γένει στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν ευαίσθητο τομέα στον οποίο η FIFA και η UEFA έχουν επενδύσει σε μεγάλο βαθμό και για τον οποίο δεν επιτρέπεται καμία αμφισβήτηση.

Αυτού του είδους η διαιτητική απόδοση δεν μπορεί να είναι αποδεκτή σε κανένα κορυφαίο πρωτάθλημα, είμαι δε υπέρ οποιασδήποτε παραδειγματικής τιμωρίας αποφασιστεί από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

Τέλος, δεν μπορώ να κρύψω την ανησυχία μου για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι υπάρχει οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα η οποία σχετίζεται με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες οι άμεσες και αρμόζουσες ενέργειες των διεθνών ομοσπονδιών.

Ευκαιρίας δοθείσης, εύχομαι Καλά Χριστούγεννα σε όλη την ελληνική ποδοσφαιρική οικογένεια.”

Υ.Γ.
Από www.panseraikos.gr
Κλείνοντας τη δήλωση Χέρμπερτ Χούμπελ εκπροσώπου των FIFA & UEFA να ευχηθούμε υγεία, καλές γιορτές και το 2020 να είναι η χρονιά με τα λιγότερα προβλήματα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

3η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 06 Απριλίου, 2024 17:00
2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00 location
Ζωντανά
0 - 0
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα