ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΔημήτρης Αϊβαζίδης αφιέρωμα στον ρέκορντμαν

Δημήτρης Αϊβαζίδης αφιέρωμα στον ρέκορντμαν

Δημήτρης Αϊβαζίδης αφιέρωμα στον ρέκορντμαν συμμετοχών στην ομάδα του Πανσερραϊκού

Μετά από δώδεκα χρόνια η ομάδα των Σερρών αλλάζει κατηγορία και από τη νέα σεζόν 2023-24 θα αγωνίζεται στη Super League 1.
Το blog “Τρελοποδόσφαιρο” κάνει αναφορά στην ομάδα του Πανσερραϊκού και μας παρουσιάζει την παλιά δόξα της ομάδας, τον Δημήτρη Αϊβαζίδη.

Δημήτρης Αϊβαζίδης: Ο ρέκορντμαν του Πανσερραϊκού.

trelopodosfairo_panseraikos.grΤη νέα ποδοσφαιρική σεζόν θα δούμε ξανά, μετά από δώδεκα ολόκληρα χρόνια, τον Πανσερραϊκό να αγωνίζεται στη «μεγάλη» κατηγορία. Με αφορμή αυτό το σπουδαίο για το ελληνικό ποδόσφαιρο γεγονός, το Τρελοποδόσφαιρο αποφάσισε να κάνει αναφορά σε έναν παίκτη που κατέχει θέση περίοπτη στην ιστορία της μεγάλης σερραϊκής ομάδας. Τον Δημήτρη Αϊβαζίδη.

Ο γεννημένος στις 7 Οκτωβρίου του 1962 άσος βγήκε από τα σπλάχνα των «λιονταριών», φόρεσε σε ολόκληρη σχεδόν την καριέρα του τη φανέλα τους και είναι έως σήμερα ο ρέκορντμαν συμμετοχών τους με 405 επίσημους αγώνες, έχοντας γίνει, στ’ αλήθεια, σύμβολό τους. Να σημειωθεί, ότι στα 391 από αυτά τα ματς ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα!

Στην άμυνα έπαιζε, την οποία καθοδηγούσε από τη θέση του λίμπερο και της έδινε σιγουριά. Ήταν ένας σωστός ηγέτης, όχι τυχαία διετέλεσε και αρχηγός του Πανσερραϊκού.

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το 1977. Ήταν απλός στο παιχνίδι του, ταχύς και με άμεσα αντανακλαστικά, είχε δουλέψει σκληρά και μεθοδικά για να αγγίξει υψηλά στάνταρ απόδοσης. Τον είδαμε, βέβαια, να αγωνίζεται και στη μεσαία γραμμή και στα άκρα, κάποιες φορές.

Στο επιθετικό κομμάτι, από την άλλη, δεν έκανε και τόσο αισθητή την παρουσία του, δεν συνήθιζε άλλωστε να προωθείται. Σημείωσε μόλις δύο γκολ σε αναμετρήσεις πρωταθλήματος.

Το 1993, μετά από τόσα χρόνια στον Πανσερραϊκό, αποχώρησε και εντάχθηκε στη Δόξα Δράμας. Έπαιξε μία χρονιά με τους «μαυραετούς» και έπειτα αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Χρίσθηκε διεθνής με τη Μεσογειακή και την Ολυμπιακή μας ομάδα.

Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του είχε προτάσεις από λεγόμενους «μεγάλους» συλλόγους του ποδοσφαίρου μας, αλλά την τελευταία στιγμή η μεταγραφή του «χαλούσε».

Αφού τελείωσε η καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, ο Δημήτρης Αϊβαζίδης συνέχισε να δίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο από το πόστο του προπονητή. Μάλιστα, ένας από τους συλλόγους στους οποίους δούλεψε ήταν και ο… Πανσερραϊκός, στον οποίο διετέλεσε βοηθός προπονητής, πρώτος προπονητής και γενικός αρχηγός!

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα