ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΔιαδικασία απογραφής πληθυσμού 2021 από την ΕΛΣΤΑΤ

Διαδικασία απογραφής πληθυσμού 2021 από την ΕΛΣΤΑΤ

Διαδικασία απογραφής πληθυσμού 2021 από την ΕΛΣΤΑΤ

Σήμερα 7 Νοεμβρίου 2021 ξεκίνησε η διαδικασία απογραφής των κατοίκων της χώρας για το 2021 που πραγματοποιείται κάθε 10 χρόνια, με βασικό σύνθημα «Όλοι μετράμε» . Από τις 7 Νοεμβρίου μέχρι τις 11 Νοεμβρίου 2021 θα περάσουν οι απογραφείς από όλα τα σπίτια και θα αφήσουν ένα σχετικό έντυπο για την απογραφή .

Εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού η απογραφή του πληθυσμού αυτή τη φορά θα γίνει και με μία νέα μεθοδολογία και θα χρησιμοποιηθούν πιο σύγχρονα μέσα με την συμμετοχή των πολιτών.

Συγκεκριμένα ένα κομμάτι της ηλεκτρονικής απογραφής θα γίνει με ηλεκτρονική αυτοαπογραφή που θα πραγματοποιηθεί από 7-26 Νοεμβρίου 2021, ωστόσο, όσοι δεν δύνανται να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική μέθοδο, θα τους επισκεφθεί ο απογραφέας και θα ακολουθηθεί η παραδοσιακή διαδικασία «πόρτα-πόρτα» από τις 27 Νοεμβρίου 2021 και μετά. Σημειώνεται ότι ο απογραφέας θα φορά τα διακριτικά της ΕΛΣΤΑΤ  (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ) και θα έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Αναλυτικά όπως έχουν εξηγήσει οι επικεφαλείς της ΕΛΣΤΑΤ, η κύρια διαδικασία βάσει της οποίας θα υλοποιηθεί η απογραφή θα είναι η ηλεκτρονική αυτοαπογραφή. Την περίοδο από 7 έως 11 Νοεμβρίου οι περίπου 60.000 απογραφείς θα εναποθέσουν έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα, με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία.

Έπειτα, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού από 7-26 Νοεμβρίου θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της απογραφής, μέσω της ψηφιακής πύλης www.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τον κωδικό του στο Taxis, ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για τον εαυτό του και τα μέλη του νοικοκυριού του, καθώς και για την κατοικία του. Αρκεί ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού για την πραγματοποίηση της διαδικασίας, δεν είναι απαραίτητη η παρουσία όλων των μελών του νοικοκυριού. Σε κάθε βήμα, οι απογραφόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον απογραφέα τους για ερωτήσεις/διευκρινίσεις».

Κλείνει το άρθρο “Διαδικασία απογραφής πληθυσμού 2021 από την ΕΛΣΤΑΤ” με την ενημέρωση ότι: Εφ΄όσον κάποιος δεν μπορέσει να αυτοαπογραφεί ηλεκτρονικά, οι απογραφείς θα περάσουν από τα σπίτια πόρτα πόρτα για να γίνει η απογραφή μέσω του παραδοσιακού τρόπου, δηλαδή με τη συμπλήρωση των ανάλογων εγγράφων για κάθε κατοικία και μέλος αυτής από τις 27 Νοεμβρίου 2021 και μετά.

G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

3η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 06 Απριλίου, 2024 17:00
2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00 location
Ζωντανά
0 - 0
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα