ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΕξετάζονται οι μήνες παράτασης στην κοινωφελή

Εξετάζονται οι μήνες παράτασης στην κοινωφελή

Εξετάζονται οι μήνες παράτασης στην κοινωφελή

Οι υπεύθυνοι εξετάζουν την παράταση που υπάρχει περίπτωση να δοθεί στους 25.000  εργαζόμενους στην Κοινωφελή. 

Όλα τα σενάρια που υπάρχουν εξετάζονται. όλα τα σενάρια πέφτουν στο τραπέζι για συζήτηση.

Μία δύσκολη εξίσωση καλείται να λύσει ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης σχετικά με το τρέχον πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 25.000 ωφελούμενους.
Όπως έχει ήδη πει ο υπουργός, εξετάζεται η δυνατότητα παράτασης του τρέχοντος προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, με βάση τους διαθέσιμους πόρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται αυτές τις ημέρες η παράταση του προγράμματος και κυρίως ο χρόνος παράτασης. Ωστόσο όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι μεγάλος ο χρόνος παράτασης καθώς μελετάται να δοθούν από 2 ως 4 μήνες.

Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των ανέργων μπήκαν στο πρόγραμμα τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους και έτσι οι συμβάσεις τους θα ξεκινήσουν να λήγουν από τον Ιανουάριο 2023 και μετά.

Παράλληλα, το πρόγραμμα προσφέρει αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων μέσω κατάρτισης έως 150 ωρών σε 11 θεματικές ενότητες που θα οδηγήσει σε πιστοποίηση, η οποία θα ενισχύσει την εργασιακή ένταξη των ανέργων.

Η Δράση της Κατάρτισης είναι υποχρεωτική για τους ωφελούμενους ηλικίας έως και 54 ετών, ενώ για τους ωφελούμενους ηλικίας 55 ετών και άνω είναι προαιρετική.

Περιλαμβάνει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης έως 150 ώρες , ανάλογα με το θεματικό αντικείμενο που θα επιλέγει o ωφελούμενος, το οποίο θα οδηγεί στην πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.

Η κατάρτιση θα πραγματοποιηθεί σε αδειοδοτημένα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, τα οποία έχουν ρόλο παρόχου κατάρτισης.

Σε περιπτώσεις επιτρεπόμενης απουσίας ωφελούμενων από το πρόγραμμα, άνευ περικοπής αποδοχών τους, προηγείται έγγραφη αίτηση προς έγκρισή της από τον επιβλέποντα φορέα, με επισυναπτόμενα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ανάλογα με την περίπτωση φυσικά.

Κλείνοντας το άρθρο “Εξετάζονται οι μήνες παράτασης στην κοινωφελή” να σας ενημερώσουμε ότι περισσότερα άρθρα μπορείτε να διαβάσετε και να βρείτε στην αρχική σελίδα του ιστολογίου panseraikos.gr.

G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00
4η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 13 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα