ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΕπιστροφή στα λύκεια, γυμνάσια από αύριο Δευτέρα

Επιστροφή στα λύκεια, γυμνάσια από αύριο Δευτέρα

Επιστροφή στα λύκεια και γυμνάσια από αύριο Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Στις 11 Μαΐου 2020 είχαμε την επιστροφή στα λύκεια των μαθητών της Γ τάξης του Λυκείου, σαν πρώτο βήμα επιστροφής στην κανονικότητας και από αύριο Δευτέρα (18-5-2020) επιστρέφουν οι υπόλοιποι μαθητές του λυκείου και όλοι οι μαθητές του γυμνασίου.

Μαζί με τους παραπάνω επιστρέφουν “επίσημα” και οι μαθητές των φροντιστηρίων.

Για να μην έχουμε δυσάρεστες καταστάσεις, καλό είναι να ακολουθηθούν οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με τη συμπεριφορά των μαθητών και εκπαιδευτικών.

Περισσότερα για την επιστροφή στα λύκεια από τη σχετική εγκύκλιο (Αρ. Πρωτ.: 51958/ΓΔ4) με θέμα ” Επαναλειτουργία των σχολείων Δ/θμιας Εκπαίδευσης”.

Α. Προσέλευση στη σχολική μονάδα.
Περιορίζεται ο συνωστισμός κατά την προσέλευση – αποχώρηση στη σχολική μονάδα φροντίζοντας να τηρούνται αποστάσεις μεταξύ των μαθητών.
Δεν πραγματοποιείται η συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος και η καθιερωμένη διαδικασία πραγματοποιείται εντός των αιθουσών.

Β. Διαρρύθμιση των αιθουσών.
Οι σχολικές αίθουσες πρέπει να διαμορφωθούν έτσι ώστε να μεγιστοποιείται η απόσταση μεταξύ των μαθητών στο πλαίσιο του εφικτού, δηλαδή ένας μαθητής ανά θρανίο.
Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός μαθητών ανά σχολική αίθουσα ορίζεται στους (15).

Γ. Προτεινόμενα Ωράρια Διαλειμμάτων.
Προκειμένου να περιοριστεί η αλληλεπίδραση μεταξύ των τμημάτων/υποτμημάτων είναι σημαντικό να υιοθετηθούν πρακτικές συστηματικού διαχωρισμού των μαθητών και κατά τα διαλείμματα.
Προτείνεται η υιοθέτηση του ακόλουθου ωραρίου διαλειμμάτων για κάθε υποτμήμα εκάστου τμήματος που θα βρείτε ΕΔΩ.

Δ. Τι θα πρέπει να προσέξουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στα διαλείμματα.
* Σταδιακή και με σειρά έξοδος των μαθητών στο προαύλιο
* Διαφορετικοί χώροι για τους μαθητές κάθε τμήματος/ υποτμήματος στο προαύλιο
* Φυσικός αερισμός των αιθουσών στο διάλειμμα
* Απαγόρευση παιχνιδιών με μπάλα (π.χ. μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ)

Θα πρέπει, επίσης, να ληφθεί μέριμνα ώστε κατά την είσοδο και έξοδο των μαθητών στο σχολείο, καθώς και στην αίθουσα διδασκαλίας, να τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις.

Κλείνει η εγκύκλιος με οδηγίες για τις συνεδριάσεις του συλλόγου διδασκόντων.

Επισημαίνεται ότι εκτός από τη διαρρύθμιση των σχολικών αιθουσών, σημαντική είναι η αποσυμφόρηση και του γραφείου των εκπαιδευτικών.

Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων έχουν τη δυνατότητα να καλούν τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων σε συνεδρίαση σε χώρο που πληροί τις προϋποθέσεις της προβλεπόμενης απόστασης μεταξύ των εκπαιδευτικών, ακόμη και αν αυτό απαιτεί τη μετακίνηση της Συνεδρίασης του Συλλόγου σε άλλο χώρο από εκείνο που συνήθως χρησιμοποιείται για τον σκοπό αυτό.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00
4η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 13 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα