ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΕυρήματα αρχαιολογικής έρευνας στο Παλαιόκαστρο Τερπνής

Ευρήματα αρχαιολογικής έρευνας στο Παλαιόκαστρο Τερπνής

Ευρήματα αρχαιολογικής έρευνας στο Παλαιόκαστρο Τερπνής

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 στο δημοτικό μέγαρο της Νιγρίτας, στην αίθουσα “Αθανάσιος Κασακόγιας” θα γίνει η παρουσίαση των ευρημάτων από την ανασκαφή που πραγματοποιείται το τελευταίο διάστημα στον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής στην τοποθεσία “Παλαιόκαστρο”.

Η παρουσίαση θα γίνει από την την προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Σερρών, της Δρ. Δημητρία Μαλαμίδου και της διευθύντριας σπουδών της Γαλλικής Σχολής Αθηνών Δρ. Laurianne Sève.

Περισσότερα στο σχετικό δελτίο του Δήμου Βισαλτίας που αναφέρει:

Παρουσίαση για το Πρόγραμμα αρχαιολογικής έρευνας στην Τερπνή του Δήμου Βισαλτίας.

Η διεθνής ομάδα ερευνητών και φοιτητών από την Ελλάδα και τη Γαλλία, σας καλούν στην παρουσίαση των πρώτων αποτελεσμάτων του προγράμματος αρχαιολογικής έρευνας στην αρχαία πόλη της Τερπνής (θέση Παλαιόκαστρο) Δήμου Βισαλτίας.
Η παρουσίαση θα γίνει στο Δημαρχείο Νιγρίτας, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 & ώρα 18:00.

Υπενθυμίζουμε ότι η έρευνα είναι συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών με την Γαλλική Σχολή Αθηνών, με την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Βισαλτίας.
Πρόκειται για πενταετές πρόγραμμα (2022-2026), εγκεκριμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Η ανασκαφή για εφέτος διενεργείται κατά τον μήνα Σεπτέμβριο.

Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών Δρ. Δημητρία Μαλαμίδου, και η Δρ. Laurianne Sève, Διευθύντρια Σπουδών της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, με την ομάδα τους, θα χαρούν να σας υποδεχθούν, να σας παρουσιάσουν τα πρώτα ευρήματα, να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να συζητήσουν μαζί σας για το έργο τους.

Κλείνει το άρθρο “Ευρήματα αρχαιολογικής έρευνας στο Παλαιόκαστρο Τερπνής” με την ενημέρωση ότι περισσότερα για τον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής θα βρείτε ΕΔΩ.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00
4η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 13 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα