ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΗλεκτρονικές σχολικές τάξεις μέσα από το ΠΣΔ

Ηλεκτρονικές σχολικές τάξεις μέσα από το ΠΣΔ

Ηλεκτρονικές σχολικές τάξεις μέσα από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ)

 Η υπηρεσία Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-Τάξη) απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, με στόχο τον εμπλουτισμό της κλασικής διδασκαλίας που πραγματοποιείται καθημερινά στo σχολείο, με σύγχρονα εργαλεία που ενδυναμώνουν τη διαδικασία της μάθησης.

Σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. 39676/Δ2/20-03-2020 εγκυκλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ., σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές εκπαιδευτικών και μαθητών/μαθητριών στο ΠΣΔ μπορούν να συνεχιστούν έως και την Δευτέρα 30/03/2020. Οι εκπαιδευτικοί στο διάστημα αυτό, σε συνεργασία με τους Διευθυντές και την ομάδα ασύγχρονης εκπαίδευσης, προτείνεται να δημιουργούν τα ψηφιακά τμήματα στα οποία θα ενταχθούν οι μαθητές/μαθήτριες και να αναρτούν σχετικό υλικό σε αυτά σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται από τις σχετικές πλατφόρμες.

Τι είναι η Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη.
H Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-τάξη) αποτελεί μια σύγχρονη εκπαιδευτική πλατφόρμα για μαθητές και εκπαιδευτικούς και χρησιμοποιείται καθημερινά στα σχολεία όλης της χώρας. Ανήκει στο οικοσύστημα υπηρεσιών του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου από το 2006 μέχρι σήμερα.

Η Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη παρέχει ένα ενιαίο ψηφιακό περιβάλλον που ενσωματώνει μια σειρά από εργαλεία διαχείρισης μάθησης, επικοινωνίας, αξιολόγησης και συνεργασίας. Ειδικότερα, στα μαθήματα της Ηλεκτρονικής Σχολικής Τάξης μπορούν να περιέχονται, μεταξύ άλλων, ηλεκτρονικά βιβλία, εργασίες, ερωτηματολόγια, διαδραστικές ασκήσεις, συζητήσεις, wikis, πολυμέσα, εργαλεία επικοινωνίας ενώ παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα ενσωμάτωσης χώρων ζωντανής εξ αποστάσεως διδασκαλίας και συνεργασίας.

Συνέχεια στο άρθρο “Ηλεκτρονικές σχολικές τάξεις μέσα από το ΠΣΔ” με το Πως μπορώ να συνδεθώ στην Ηλεκτρονική Τάξη.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν πρόσβαση στο περιβάλλον της πλατφόρμας η-τάξη, ως πιστοποιημένοι χρήστες μέσω του λογαριασμού τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, οποιαδήποτε χρονική στιγμή, οπουδήποτε και αν βρίσκονται και από οποιαδήποτε σταθερή ή φορητή συσκευή (δηλ. σταθερό υπολογιστή, φορητό, ταμπλέτα, κινητό τηλέφωνο).

Η σύνδεση γίνεται από την αρχική σελίδα της υπηρεσίας eclass.sch.gr επιλέγοντας “Σύνδεση με λογαριασμό sch.gr”.  Αν δεν έχετε αποκτήσει προσωπικό λογαριασμό στο ΠΣΔ, δημιουργήστε άμεσα εδώ.

Τι είναι το ηλεκτρονικό μάθημα;
Το ηλεκτρονικό μάθημα είναι μια αρθρωτή δομή αποτελούμενη από διακριτά υποσυστήματα (εργαλεία μαθήματος) τα οποία ομαδοποιούνται σε τρεις κατηγορίες:
dimotiko_terpnis_panseraikos.gr_Δημοτικό ΤερπνήςΕργαλεία Διαχείρισης Εκπαιδευτικού Περιεχομένου: Έγγραφα, Πολυμέσα, Γλωσσάρι, Ηλεκτρονικό Βιβλίο, Συνδέσεις Διαδικτύου, Γραμμή Μάθησης.
Εργαλεία ενημέρωσης, επικοινωνίας & συνεργασίας: Ανακοινώσεις, Ημερολόγιο, Μηνύματα, Μηνύματα, Ειδοποιήσεις, Συζητήσεις, Τηλεσυνεργασία, Ομάδες, Wiki, Κουβέντα.
Εργαλεία αξιολόγησης & ανατροφοδότησης: Ασκήσεις, Εργασίες, Ερωτηματολόγια, Βαθμολόγιο, Παρουσιολόγιο, Στατιστικά.

Πως μπορώ να ανακοινώσω την εξ αποστάσεως διδασκαλία του μαθήματός μου;
Ο εκπαιδευτικός μέσα στο ηλεκτρονικό μάθημα, μπορεί να ανακοινώνει τις ζωντανές (σύγχρονες) εξ αποστάσεως διδασκαλίες που έχει προγραμματίσει στους μαθητές του.

Πως μπορώ να εγγραφώ στα μαθήματα του σχολείου μου;
Η προσωποποιημένη είσοδος στην υπηρεσία, οδηγεί τον μαθητή στο προσωπικό του χαρτοφυλάκιο. Εκεί, μπορεί να κάνει εγγραφή στα ηλεκτρονικά μαθήματα που έχουν δημιουργήσει οι εκπαιδευτικοί του σχολείου του, για τη συγκεκριμένη σχολική χρονιά (με ένα κλικ).
Για την πρόσβαση σε υλικό ανοικτών μαθημάτων δεν απαιτείται η σύνδεση με λογαριασμό χρήστη για τους μαθητές.

  Πηγή για τις ηλεκτρονικές σχολικές τάξεις από το ΠΣΔ.

G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

3η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 06 Απριλίου, 2024 17:00
2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00 location
Ζωντανά
0 - 0
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα