ΑρχικήΑΕΚΗ ιστορία των τελικών κυπέλλου ΠΑΟΚ VS ΑΕΚ

Η ιστορία των τελικών κυπέλλου ΠΑΟΚ VS ΑΕΚ

Η ιστορία των τελικών κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αρχίζει το Μάιο του 1939 και για την ακρίβεια στις 28 Μαΐου 1939. Στο πρώτο αυτό τελικό επικράτησε η ΑΕΚ με σκορ 2-1 αν και προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ στο 31΄με γκολ του Ιωαννίδη κατάφερε η ΑΕΚ να το ¨γυρίσει¨ με γκολ του Χατζησταυρίδη στο 43΄και με το Μανέττα στο 73΄. Ο αγώνας έγινε στο φίλαθλο πνεύμα της εποχής και οι εφημερίδες της εποχής έγραψαν ότι «Όταν ο διαιτητής κ. Χατζόπουλος εσήμανε την λήξιν του παιχνιδιού, οι ηττημένοι έσπευσαν να συγχαρούν ειλικρινώς τους νικητάς, οι οποίοι συγκεκινημένοι τους… φιλούσαν» και «Θεαταί που είδαν τον ήρωα του αγώνος Σωτηριάδην να καταφιλή τον Ρίμπαν και τον Βατίκην να αγκαλιάζη τον Γάσπαρη, εδιπλασίασαν τα χειροκροτήματά των εμπρός εις την υπέροχη αυτήν εκδήλωσιν της αθλητικής αλληλεγγύης και αδελφωσύνης». Καμία σχέση με σήμερα. Ο αγώνας έγινε στο γήπεδο της  Λεωφόρου Αλεξάνδρας τότε και σήμερα Αποστόλου Νικολαΐδη.

Δεύτερος τελικός στις 4 Ιουνίου του 1978 στο παλιό γήπεδο Καραΐσκάκη με νικητή πάλι την ΑΕΚ αλλά αυτή τη φπρά με σκορ 2-0. Τα γκολ για την ιστορία έβαλε ΄Ντούσαν Μπάγεβιτς στο 50΄ενώ ο Θωμάς Μαύρος στο 80΄έκλεισε την υπόθεση τελικός.

panseraikos_paok_τελικόςΤο 1983 ήταν η τρίτη φορά που συναντήθηκαν οι παραπάνω ομάδες στον τελικό αλλά και αυτή τη χρονιά κέρδισε η ΑΕΚ με το σκορ της προηγούμενης συνάντησις (2-0). Η ιστορία έγραψε για αυτόν τον τελικό ότι το γκολ του Θωμά Μαύρου στο 27΄και του Βαγγέλη Βλάχου στο 80΄ήταν αρκετά για να δώσουν τον τίτλο στην ΑΕΚ ακόμη η ιστορία έγραψε ότι το Ολυμπιακό στάδιο που έγινε ο τελικός ήταν η πρώτη μεγάλη ποδοσφαιρική εκδήλωση που έγινε μέχρι τότε. Τον αγώνα παρακολούθησαν πάνω από εβδομήντα χιλιάδες φίλαθλοι.

Η τέταρτη και νικηφόρα για τον ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό στάδιο στο Βόλο προ λίγων ημερών ( 6 Μαΐου 2017) όπου κέρδισε την ΑΕΚ με σκόρ 2-1. Πρώτο γκολ για τον ΠΑΟΚ στο 24΄με Μπίσεβορ και ενώ η ΑΕΚ ισοφαρίζει στο 26΄με γκολ του Χριστοδουλόπουλου ο ΠΑΟΚ όμως καταφέρνει να κάνει το 2-1 στο 81΄και να πάρει αυτός το κύπελλο. Το δεύτερο του ΠΑΟΚ το έβαλε ο Ροντρίγκεζ μετά από πάσα του Λέοβατς.

Κλείνοντας την ιστορία των τελικών μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να πούμε ότι για το θεσμό του κυπέλλου οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες είκοσι τέσσερις (24)  φορές, μαζί με τους τελικούς, και ο ΠΑΟΚ κέρδισε ένδεκα (11) φορές, η ΑΕΚ δέκα (10) και τρεις ισοπαλίες.

Συνθέσεις των τριών πρώτων τελικών και κάποια άλλα στοιχεία των αγώνων στο site της ΕΠΟ, ενώ για τον τελευταίο τελικό σε άρθρο του www.panseraikos.gr

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

3η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 06 Απριλίου, 2024 17:00
2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00 location
Ζωντανά
0 - 0
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα