ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΗ κότα έκανε το αβγό ή το αυγό την κότα;

Η κότα έκανε το αβγό ή το αυγό την κότα;

Η κότα έκανε το αβγό ή το αυγό την κότα;

Ψάχνοντας για το παραπάνω ερώτημα βρέθηκαν δύο εκδοχές που η κάθε μία υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο.

Διαβάστε και τις δύο εκδοχές όπως τις βρήκαμε στο aspisterpnis.blogspot

Το αβγό έκανε την κότα.

Eν αρχή ην… το αβγό απαντούν δύο διακεκριμένοι επιστήμονες στο πολυσυζητημένο αίνιγμα εάν «η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα;».

Κλειδί για τη λύση του μυστηρίου το γεγονός ότι το γενετικό υλικό δεν αναπτύσσεται στη διάρκεια της ζωής ενός ζωντανού οργανισμού και, επομένως, το πρώτο κλωσσόπουλο που έγινε κότα θα έπρεπε να είχε προϋπάρξει μέσα στο αβγό.
O καθηγητής Τζον Μπρούκφιλντ, ειδικός στην Εξελικτική Γενετική από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ αναφέρει ότι η σειρά είναι σαφής: ο ζωντανός οργανισμός μέσα στο κέλυφος έχει το ίδιο DNA με το κοτόπουλο στο οποίο θα εξελιχθεί στην πορεία.
«Έτσι, μπορούμε να πούμε χωρίς αμφιβολία ότι το πρώτο ζωντανό μέλος του είδους είναι αυτό το πρώτο αβγό. Θα συμπέραινα λοιπόν ότι το αβγό προηγείται».

O Νταβίντ Παπινό, ειδικός στη Φιλοσοφία της Επιστήμης από το Κινγκς Κόλετζ του Λονδίνου, συμφωνεί με αυτή την άποψη. Θεωρεί ότι το πρώτο κοτόπουλο προήλθε από ένα αβγό, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπήρχαν αβγά προτού υπάρξουν κότες.
Υποστηρίζει μάλιστα ότι οι άνθρωποι κάνουν λάθος να πιστεύουν ότι το πρώτο αβγό αποτελούσε μεταλλαγμένο «προϊόν» το οποίο προήλθε από γονείς που δεν ήταν κοτόπουλα.

Τα συμπεράσματα των μελετών του καθηγητή Μπρούκφιλντ δημοσιεύτηκαν σε πολλές βρετανικές εφημερίδες στις οποίες φιλοξενούνται και οι συγκλίνουσες απόψεις
του καθηγητή Παπινό.

Η κότα έκανε το αβγό.

Διλήμματα τέλος, οι επιστήμονες έδωσαν την απάντηση στο προαιώνιο ερώτημα. Η κότα είναι που έκανε το αυγό και όχι το αυγό την κότα! Δυο Βρετανικά … πανεπιστήμια έβαλαν κάτω τα πιο δυνατά μυαλά τους και μετά από ενδελεχή μελέτη κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι για να σχηματιστεί το κέλυφος του αυγού (και άρα να υπάρξει αυγό) χρειάζεται μια προτεϊνη που βρίσκεται μονάχα στις ωοθήκες της κότας. Έτσι το αυγό είναι αδύνατο να έχει προϋπάρξει της κότας.

Οι επιστήμονες του Σέφιλντ και του Γιορκ είναι κατηγορηματικοί, η προτεϊνη 0C-17 που βρίσκεται στις ωοθήκες της κότας είναι αυτή που επιταχύνει την ανάπτυξη του κελύφους του αυγού και μόνο χάρη σ’ αυτή είναι δυνατή και η ανάπτυξη των κλωσόπουλων.

     Όπως αναφέραμε και παραπάνω η πηγή για το άρθρο “Η κότα έκανε το αβγό ή το αυγό την κότα;” το aspisterpnis.blogspot.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00
4η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 13 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα