ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΚαλή χρονιά με τη βασιλόπιτα της κ. Αθηνάς

Καλή χρονιά με τη βασιλόπιτα της κ. Αθηνάς

Καλή χρονιά με τη βασιλόπιτα της κ. Αθηνάς

ΥΛΙΚΑ

100 γρ κρασί

100 γρ ηλιέλαιο

100 γρ ζάχαρη

φαρινάπ 250 γρ

1 αυγό

ξύσμα πορτοκάλι

1 βανίλια

κανέλα μισό κουταλάκι

καρύδια μια χούφτα ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύω με το σύρμα τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το κρασί και το αυγό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μετά ρίχνω την κανέλα, το ξύσμα πορτοκάλι,και τη βανίλια και τα ανακατεύω και αυτά στο μείγμα μου.Προσθέτω τέλος το αλεύρι και το μπέικιν, ώστε να έχω ένα μείγμα πηχτό. Σε μικρό ταψάκι βάζω λαδόκολλα , τη λαδώνω και ρίχνω το μείγμα μου. Ψήνω στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά. 

ΓΛΑΣΣΟ

Υλικά

200 γρ κρέμα γάλακτος

200 γρ κουβερτούρα

Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος και όπως είναι ζεστή ρίχνω μέσα την κουβερτούρα και τη ανακατεύω απαλά να λιώσει προσθέτοντας και 1 κουταλάκι ηλιέλαιο. 

Αφού έχω ψήσει τη βασιλόπιτα ρίχνω το γλάσο και με άχνη ζάχαρη γράφω τις ευχές και τη χρονιά από πάνω

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και φυσικά ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ , ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ 2020 , με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Η νέα χρονιά να σας φέρει ότι δεν έφερε η προηγούμενη και να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι, οι επιδιώξεις και τα όνειρά σας.

Κλείνοντας το άρθρο “Καλή χρονιά με τη βασιλόπιτα της κ. Αθηνάς”, περισσότερα υπέροχα φαγητά – γλυκά θα βρείτε στην κατηγορία ΣΥΝΤΑΓΕΣ του ιστολογίου μας και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στην συνταγή της βασιλόπιτας.

Υ.Γ.     Όταν “κατέβει” το βίντεο από το άρθρο θα μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.

 

G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00
4η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 13 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα