ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΚαλό ταξίδι Πρόεδρέ μου Αβραάμ Λιόλια

Καλό ταξίδι Πρόεδρέ μου Αβραάμ Λιόλια

Καλό ταξίδι Πρόεδρέ μου Αβραάμ Λιόλια

Σας μεταφέρουμε αυτούσιο τον επικήδειο που εκφώνησε ο πρώην γραμματέας της κοινότητας Τερπνής Γκέκας Παναγιώτης.

Αιδεσιμότατε.  Πατέρα Παναγιώτη

Παιδιά, εγγόνια, αδελφή, λοιποί συγγενείς και φίλοι του αποβιώσαντος, Τερπνιώτισες και Τερπνιώτες.

Θλιβερό καθήκον μου επιβάλει να εξωτερικεύσω απ΄τα κατάβαθα της ψυχής μου, τα συναισθήματα που με διακατέχουν, απ’τη στιγμή που πληροφορήθηκα τον θάνατο του Προέδρου της καρδιάς μου, του Αβραάμ του Λιόλια, με τον οποίο το έφερε η μοίρα να συνεργασθώ με την ιδιότητα του Γραμματέα της Κοινότητος Τερπνής ,από 16 Δεκ. 1971 μέχρι την 31η Ιαν/ρίου του 1974,που ανεχώρησα για τη νέα μου θέση του Εφοριακού στο Σιδηρ/στρο.

Ενθυμούμαι πως αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου που είχε ως μοναδικό θέμα  την κάλυψη της  κενωθείσας απ’  τα τέλη του 1969 θέσης Γραμματέα της Κοινότητος με έμπειρο αντικαταστάτη του μακαρίτη Γ.Γκόλα από άλλη Κοινότητα, κατά την οποία πλειοψήφισε η δική μου αίτηση μετάθεσής μου απ’την Κοινότητα Ζευγολατιού  στην οποία υπηρέτησα για 6,5 περίπου χρόνια, όπως συνηθίζουν οι Τερπνιώτες  στις χαρές και τις λύπες τους ακόμη, κατεβήκαμε στο ουζερί του Καρούση σύσωμο το Κοινοτικό Συμβούλιο, μετά από πρόσκληση του Προέδρου, δηλαδή του νεκρού  που έχουμε μπροστά μας, για να, επικυρώσουμε με τσίπουρο την  ληφθείσα απόφαση.

Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός πως ο μακαρίτης , για λόγους αντικειμενικούς, στήριζε την αίτηση άλλου συναδέλφου.  

Θυμάμαι  πως με το πρώτο τσούγκρισμα των ποτηριών μας μου είπε : «Παναγιώτη καλορίζικος», που την επανέλαβαν και οι λοιποί σύμβουλοι και την υπόσχεση πως στην κοινή μας πορεία, ένας και μοναδικός δρόμος υπάρχει.

Αυτός  που στοχεύει στην πρόοδο και ανάπτυξη της Τερπνής και την καλυτέρευση με κάθε τρόπο της ζωής των Τερπνιωτών, και αυτόν ακολουθήσαμε με συνέπεια και αρκετές φορές υπερβάλοντας.

Πρέπει να θυμίσω πως εκείνοι οι διορισμένοι Κοινοτικοί σύμβουλοι που αποτελούνταν απ’ τους:

Στέργιο Τζιάνη (που είχε την ιδιότητα του αντ/δρου), Γιάννη Ανδρεόπουλο, Στρατή Αναστασιλάκη και Θανάση Μιχαλάκη, που όλοι τους προαπεβίωσαν ,με επικεφαλής τον Αβραάμ, εμφορούνταν από χαρακτηριστική αγάπη προς τους συγχωριανούς τους και για τον λόγο αυτό, όταν συνεδρίαζαν  για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, παραμέριζαν τις όποιες ενστάσεις τους και γίνονταν μια γροθιά.

Έτσι, όταν ο αείμνηστος Δημήτρης Αναστασιάδης υπέβαλε αίτηση για την παραχώρηση Κοινοτικής έκτασης για την ανέγερση βιομηχανικών εγκαταστάσεών του, άκουσαν μόνο τη φωνή της συνείδησής τους και ομόφωνα αποφάσισαν τη δωρεάν παραχώρηση της Κοινοτικής έκτασης που βρίσκονταν στη συγκεκριμένη θέση, που όπως αποδείχθηκε ήταν το προζύμι που αυγάτισε και χώρεσε τη ΦΙΜΠΡΑΝ και την ΟΛΑΝ  και όσα παιδιά Τερπινωτών ήθελαν να εργασθούν και αποτελούν το οξυγόνο της  Τερπνής  και όχι μόνο.

Σε ένα περίπου μήνα από σήμερα, η Τερπνή θα τιμήσει για άλλη μια φορά τα Ελληνόπουλα και τους Τερπνιώτες, που πολεμώντας ηρωικά στη μάχη των ΠΛΑΤΑΝΟΥΔΙΩΝ όπως επικράτησε να λέγεται, που στις 17 Φεβρ. 1913,  έπεσαν υπέρ Πατρίδος ηρωικά μαχόμενα κατά των Βουλγάρων εισβολέων, τους οποίους έτρεψαν σε άτακτη φυγή.

Αλήθεια πόσοι και πόσες από σας ενθυμούνται, ή άκουσαν για την αναπαράσταση αυτής της αιματηρής μάχης, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη και τελευταία δυστυχώς φορά στις 17 Φεβρ. 1973,  με άσφαιρα πυρά από Στρατιωτική  μονάδα του Συντ/τος Νιγρίτας, και τη συμμετοχή Τερπνιωτών καβαλαρέων σε άλογα, που θύμιζε πραγματική μάχη:,      

Αυτή  την αναπαράσταση, αποφάσισε το τότε Κοινοτικό Συμβούλιο της Τερπνής με εισήγηση του Προέδρου του, που είχε και την ευθύνη, της όλης διοργάνωσης 

Τελειώνοντας, θέλω να πω πως ο Αβραάμ υπήρξε, στη ζωή του άρχοντας, ανθρωπιστής  και φιλότιμός, εντιμώτατος – κι αυτό το τονίζω με ιδιαίτερη έμφαση- καλός νοικοκύρης, άριστος οικογενειάρχης, στοργικός πατέρας, παππούς και αδελφός και για όλους αυτούς τους λόγους και  για τον καθένα ξεχωριστά, οι απόγονοι και οι λοιποί συγγενείς του, πρέπει να αισθάνονται και να είναι περήφανοι.

Καλό ταξίδι Πρόεδρέ μου Αβραάμ Λιόλια , καλή αντάμωση με την πολυαγαπημένη σου σύντροφο της ζωής σου Βαϊα,τους αδελφούς, τις αδελφές σου που λάτρευες, τους λοιπούς συγγενείς κι όλους τους συγχωριανούς σου, και τους φίλους σου που υπεραγαπούσες κι έφυγαν απ τον κόσμο αυτό πριν από σένα. 

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ

Τερπνή 11 Ιανουαρίου 2020

 Παναγιώτης Γκέκας

 Πρώην Γραμματεύς Κοιν/τος Τερπνής 

       Κρέσνας 4 Τ.Κ.62121 Σέρρες

               Κιν. 69722556289

Υ.Γ (Από www.panseraikos.gr)

Κλείνοντας το άρθρο Καλό ταξίδι Πρόεδρέ μου Αβραάμ Λιόλια να σας ενημερώσουμε ότι η κηδεία έγινε στην Τερπνή το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 και ότι ο εκλιπών γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1929.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00
4η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 13 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα