ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΚατάρα του Ιάπωνα επιθετικού, Ριόιτσι Μαέντα

Κατάρα του Ιάπωνα επιθετικού, Ριόιτσι Μαέντα

Κατάρα του Ιάπωνα επιθετικού ποδοσφαίρου, Ριόιτσι Μαέντα

Από την ιστοσελίδα insanesoccer (Τρελοποδόσφαιρο), με την οποία συνεργάζεται το ιστολόγιό μας, σας παρουσιάζουμε τον Ιάπωνα ποδοσφαιριστή με ίσως το μοναδικό ρεκόρ στο να ρίχνει ομάδες από την πρώτη Εθνική κατηγορία στη δεύτερη κατηγορία.

Ο Ιάπωνας επιθετικός, Ριόιτσι Μαέντα, έχει κερδίσει την καταξίωση και τον σεβασμό όλων στο ποδόσφαιρο της πατρίδας του.

Άλλωστε, με 154 γκολ, βρίσκεται στην 4η θέση της λίστας των σκόρερς της Α’ κατηγορίας (J1 League) της «Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου».
Μάλιστα, για δύο σερί σεζόν, το 2009 και το 2010, ήταν ο πρώτος «κανονιέρης» του πρωταθλήματος, ενώ τις ίδιες περιόδους συμπεριελήφθη και στην καλύτερη ενδεκάδα της διοργάνωσης. Επίσης, την επόμενη χρονιά βοήθησε, με τρία γκολ, την Εθνική Ιαπωνίας να κάνει δικό της το Κύπελλο Ασίας.

Το όνομά του το συνέδεσε με την Τζούμπιλο της Ιβάτα, στην οποία πέρασε το πιο μεγάλο και το πιο παραγωγικό μέρος της σταδιοδρομίας του, από το 2000 (όταν και ξεκίνησε την επαγγελματική του δράση) έως το 2014.
Από το 2015 μέχρι το 2018 έπαιξε στην FC Τόκυο και το 2019 πήγε στην FC Γκίφου, όπου και συνεχίζει να αγωνίζεται σήμερα, στα 38 του χρόνια πια. Στην ιαπωνική πρώτη κατηγορία συμμετείχε και σκόραρε με τις φανέλες των Τζούμπιλο Ιβάτα και FC Τόκυο.

Πάντως, στην Ιαπωνία θα θυμούνται πάντα τον Μαέντα, εκτός από τις θαυμαστές του επιδόσεις στο τερέν και για την… κατάρα η οποία έφερε το όνομά του!

Για έξι συνεχόμενες αγωνιστικές περιόδους, συγκεκριμένα από το 2007 μέχρι το 2012, η ομάδα εναντίον της οποίας ο Μαέντα σκοράριζε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα «έπεφτε» στη Β’ κατηγορία στο τέλος της χρονιάς!

Ο Μαέντα «έστειλε», κατά σειρά, στη δεύτερη Εθνική τις Βεντφορέτ Κόφου (2007), Τόκυο Βέρντι (2008), Τζεφ Γιουνάιτεντ Τσίμπα (2009), Κυότο Σάνγκα (2010), Μοτέντιο Γιαμαγκάτα (2011) και Γκάμπα Οσάκα (2012).

Αποτελέσματα όγδοου ομίλου

Ειδικά για την Γκάμπα Οσάκα, δεν γίνεται να μην αναφερθεί ότι και στις τρεις περιόδους που είχαν προηγηθεί της καθόδου της στη Β’ κατηγορία δεν είχε βρεθεί κάτω από την τρίτη θέση της βαθμολογίας, ενώ τον υποβιβασμό της το 2012 «σφράγισε» (τι αστείο!) η Τζούμπιλο Ιβάτα νικώντας την με 2-1 χάρη σε ένα γκολ και μία ασίστ από τον… Μαέντα (που σαν να ήθελε να επιβεβαιώσει ότι η κατάρα με το όνομά του όντως υπήρχε)!

Τελικά, το 2013 η κατάρα «έσπασε» και μάλιστα με… μπόλικη πίκρα για τον ίδιο τον Μαέντα.
Η Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς, που ήταν το πρώτο «θύμα» του σε εκείνο το πρωτάθλημα, κατετάγη έκτη, την ίδια ώρα που η Τζούμπιλο Ιβάτα τερμάτιζε προτελευταία και «έπεφτε» στη Β’ Εθνική!

Ο Ριόιτσι Μαέντα συμπλήρωσε 33 συμμετοχές στην Εθνική Ιαπωνίας και έβαλε 10 γκολ με το εθνόσημο στο στήθος.
Εκτός από το Κύπελλο Ασίας του 2011 έλαβε μέρος και στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2013. Σε κάποιο Παγκόσμιο Κύπελλο, ωστόσο, δεν ευτύχησε ποτέ να πάει. Το 2000 είχε ανακηρυχθεί καλύτερος Νέος ποδοσφαιριστής της Ασίας.

Πηγή για την κατάρα του Ιάπωνα επιθετικού η ιστοσελίδα insanesoccer.wordpress.com.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα