ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΚοινωφελής εργασία 2020 πότε ξεκινάνε οι αιτήσεις;

Κοινωφελής εργασία 2020 πότε ξεκινάνε οι αιτήσεις;

Κοινωφελής εργασία 2020 πότε ξεκινάνε οι αιτήσεις;

Το πρόγραμμα αφορά την προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που εκδόθηκε εξαιρούνται τελικά από το δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα και όσοι συμμετείχαν στην κοινωφελή εργασία του 2017.

Συμπερασματικά από τη προκήρυξη που αναμένεται εξαιρούνται όσοι συμμετείχαν, παίρνοντας θέση, στις δημόσιες προσκλήσεις του ΟΑΕΔ, με αριθμ. 9/2017, 4/2018, 8/2018, 10/2018 και 3/2019.
Σε γενικές γραμμές η απόφαση Αριθμ. 0.1503 που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης Αρ. Φύλλου 1256 περιλαμβάνει.

1. Τοποθέτηση σε συγκεκριμένη θέση απασχόλησης για 8 μήνες σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/ συναφείς φορείς και Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων.
2. Θα υπάρχει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 150 ωρών το οποίο θα οδηγεί στην πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης το οποίο υποχρεωτικά θα παρακολουθεί το σύνολο των ωφελουμένων.
3. Η διαδικασία και οι όροι υλοποίησης της κατάρτισης, που θα γίνει με το σύστημα επιταγών κατάρτισης (voucher), συμπεριλαμβανομένης της επαγγελματικής συμβουλευτικής, θα εξειδικευθούν σε ξεχωριστή πρόσκληση προς τους Παρόχους Κατάρτισης που θα εκδοθεί από την Ειδική Υπηρεσία ΕΔ ΕΣΠΑ ΥΠΕΚΥ ΑπΚΟ.
4. Όταν οι ωφελούμενοι κάνουν χρήση αναρρωτικής άδειας πέραν των δεκατριών (13) ημερών συνολικώς, όπως περιγράφονται στο άρθρο 11 παρ. 1β, παρατείνεται η δυνατότητα απασχόλησής τους μέχρι του ανώτατου ορίου των ημερομισθίων που προβλέπεται από την πρόσκληση, εντός του χρονικού περιορισμού της παρ. 6. 9.

Ειδικότερα για αιτήσεις και ωφελούμενους.

Παλαιά παραδοσιακά επαγγέλματα_ Βάσεις 20191. Οι αιτήσεις των ωφελουμένων θα γίνουν ηλεκτρονικά.
2. Ωφελούμενοι της δράσης είναι Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βορειοηπειρώτες, ομογενείς και ομογενείς αλλοδαποί που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, ή ομογενείς εξ Αιγύπτου, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας ……

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες οι αιτήσεις για τη νέα κοινωφελή εργασία θα ξεκινήσει στο δεύτερο ή τρίτο δεκαήμερο του μήνα αυτού (Μάιος).

Τις θέσεις για το Δήμο Βισαλτίας θα τις βρείτε ΕΔΩ, για το νομό Σερρών ΕΔΩ και για όλη την Ελλάδα ΕΔΩ.
Κλείνει το άρθρο “Κοινωφελής εργασία 2020 πότε ξεκινάνε οι αιτήσεις;” με ποιοι είναι οι ωφελούμενοι, τα κριτήρια και το σύστημα επιλογής που θα τα βρείτε κάνοντας κλικ στα περισσότερα.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα