ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΚολοκυθόπιτα γλυκιά, τυλιχτή

Κολοκυθόπιτα γλυκιά, τυλιχτή

Κολοκυθόπιτα γλυκιά, τυλιχτή

κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ
 
ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλα χοντρά πίτας

1 κ. κολοκύθι κόκκινο
2 κούπες ζάχαρη
1 βιτάμ
1 ή 2 πορτοκάλια ανάλογα αν είναι μεγάλα
Ξύσμα πορτοκαλιού
2 βανίλιες
1-3 κοφτές κουταλές σιμιγδάλι ψιλό
Προαιρετικά σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ συνταγής
Τρίβουμε το κόκκινο κολοκύθι στον τρίφτη (ρεντέ) όχι στο μούλτι. Ξεκινάμε σοτάροντας το κολοκύθι και προσθέτουμε το μισό από το βιτάμ, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τις βανίλιες και τέλος το σιμιγδάλι για να πήξει το μείγμα. Ανοίγουμε το φύλλο, το βουτυρώνουμε, το διπλώνουμε όχι στη μέση αλλά στα 2/3 και εκεί που έχει διπλώσει το φύλλο βάζουμε 5-6 κουταλιές του τριμμένου κολοκυθιού και τυλίγουμε το φύλλο ρολό ενώ το βουτυρώνουμε καθώς το τυλίγουμε. Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και βάζουμε τα ρολάκια, αφού τα βουτυρώσουμε από πάνω, ενώ στο τέλος πασπαλίζω και λίγο σουσάμι. Ψεκάζω με τα χέρια μου τα ρολάκια με λίγο νεράκι.
Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για μισή ώρα μέχρι να ροδίσει.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
 
ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ για την Κολοκυθόπιτα
1.Πριν ρίξω το σιμιγδάλι στο μείγμα με το κολοκύθι και αφού έχω προσθέσει όλα τα υγρά της συνταγής, βγάζω δύο κουτάλες του πυχτόρευστου υλικού και το κρατάω για να το ρίξω πάνω στα ρολάκια πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο.
2. Για να είναι τραγανά τα ρολά κολοκυθιού καθώς τα τυλίγω τα βουτυρώνω κανά δυο φορές.
3. Καθώς τυλίγω τα ρολά, τις άκρες του φύλλου τις γυρίζω προς τα μέσα, για να μην βγει το μείγμα από το εσωτερικό του, την ώρα του ψησίματος.

G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα