ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΚυδώνι ψητό στο φούρνο κ. Αθηνάς Τερζάκη

Κυδώνι ψητό στο φούρνο κ. Αθηνάς Τερζάκη

Κυδώνι ψητό στο φούρνο κ. Αθηνάς Τερζάκη

ΥΛΙΚΑ
κυδώνια με φλούδα
ζάχαρη
αναψυκτικό κόλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε τα κυδώνια μας.
Κόβουμε στα τέσσερα τα κυδώνια και αφαιρούμε στο κέντρο το σκληρό τους μέρος, δηλαδή αφαιρούμε την καρδιά του κυδωνιού και τα κουκούτσια τους, τη φλούδα την αφήνουμε δεν τη καθαρίζουμε.
Σε ένα ταψί ανάλογα με τα κυδώνια μας (ίσα να τα χωράει) στρώνουμε τα κυδώνια μας με την ψίχα προς τα πάνω. Ρίχνουμε πάνω σε κάθε κομμάτι κυδώνι 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη και 2 κουταλιές σούπας αναψυκτικό τύπου κόλα.

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο, ψήνουμε πάνω κάτω στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Μετά το πέρας της μιας ώρας βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, γυρίζουμε τα κυδώνια ώστε η φλούδα να είναι από πάνω και ρίχνουμε από τα υγρά του ταψιού πάνω σε όλα τα κομμάτια κυδωνιού.

Τα ψήνουμε ακόμη για ένα εικοσάλεπτο ακόμη χωρίς αλουμινόχαρτο. Περιμένουμε δηλαδή να πάρουν το ωραίο ρόδινο χρώμα τα κυδώνια μας και να καραμελώσουν.

Έτοιμο το γλύκισμά μας.

Αφού ψηθούν τα κυδώνια μας, όταν τα σερβίρουμε, αν θέλουμε, βάζουμε πάνω από κάθε κομμάτι σαντιγύ και τα προσφέρουμε.

Να είστε σίγουροι ότι αυτή τη συνταγή, για τα κυδώνια ψητά στο φούρνο, δε θα την αλλάξετε ποτέ και θα τους ξετρελάνει όλους. Θα γίνει η αγαπημένη της οικογένειας και των φίλων σας!! Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε!!

Περισσότερα υπέροχα φαγητά – γλυκά θα βρείτε στην κατηγορία ΣΥΝΤΑΓΕΣ του ιστολογίου μας και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο κυδώνι ψητό στο φούρνο.

G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα