ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΚόκκινα αυγά της Μεγάλης Πέμπτη, οδηγίες , ιστορία

Κόκκινα αυγά της Μεγάλης Πέμπτη, οδηγίες , ιστορία

Κόκκινα αυγά της Μεγάλης Πέμπτη, οδηγίες , ιστορία

 Μεγάλη εβδομάδα για Χριστιανοσύνη και αισίως φτάσαμε στη Μεγάλη Πέμπτη. Η παράδοση λέει ότι κάθε Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε τα αυγά κόκκινα.

Μερικά μυστικά για να μη βρεθείτε προ απροόπτου και καλό είναι πριν ξεκινήσετε να διαβάσετε όλο το άρθρο. Αυτό ισχύει για όλες τις συνταγές που θα διαβάσετε στην ιστοσελίδα μας ή και αλλού.

Καλό είναι τα αυγά που πρόκειται να βάψουμε να τα βγάλουμε από το βράδυ της Μ. Τετάρτης από το ψυγείο ώστε να πάρουν τη θερμοκρασία του δωματίου για να έχουμε τις λιγότερες απώλειες σε σπασμένα αυγά.

Τσουρέκια Πασχαλινά από την κ. Αθηνά Τερζάκη με ζαχαρούχο γάλα

Ένα άλλο μυστικό για να μην έχουμε σπασμένα είναι να βάλουμε στον πάτο της κατσαρόλας ένα βαμβακερό ύφασμα μια μία μόνο στρώση αυγών.
Εάν έχετε, χρησιμοποιήστε ανοξείδωτη κατσαρόλα αλλά προσοχή μετά το βάψιμο απευθείας καθάρισμα.
Η ποσότητα των αυγών στην κατσαρόλα είναι ανάλογη της κατσαρόλας και προσθέτουμε και λίγο ξύδι για να γίνουν πιο γυαλιστερά. Το νερό πρέπει να καλύπτει τα αυγά.

Στο στάδιο της βαφής πρέπει να εμπιστευτούμε τον κατασκευαστή της βαφής και να μη πειραματιζόμαστε γιατί η κάθε βαφή έχει τα δικά της συστατικά.
Οι ποιο πολλοί κατασκευαστές προτείνουν να βάλουμε τα αυγά μέσα στη βαφή όταν έχουν κρυώσει πλήρως.
Προσοχή μερικοί κατασκευαστές προτείνουν τα αυγά να βραστούν μαζί με τη βαφή.

Στο τέλος για να γυαλίσουν τα αυγά τα κάνουμε με μαλακό ύφασμα ελαφρώς ποτισμένο με λάδι.

Δε ξεχνάμε προτού βάλουμε τα αυγά στην κατσαρόλα να τα πλύνουμε καλά.

Η Χριστιανική παράδοση λέει ότι τα αυγά που βάφονται κόκκινα τη Μ. Πέμπτη μπορούν να διατηρηθούν για σαράντα (40) ημέρες εκτός ψυγείου και εάν πάνε στην Εκκλησία και τα διαβάσει ο παπάς, μπορούν να διατηρηθούν για έναν ολόκληρο χρόνο.
  Για τους μεγαλύτερους σε ηλικία, μπορεί να θυμάστε ότι αυγό κόκκινο έμπαινε στο εικονοστάσι το λεγόμενο “Το Αβγό της Παναγίας”. Την επόμενη χρονιά το παραπάνω αυγό το φυτεύουν σε κάποιο χωράφι για να έχουν ευφορία ή το κρεμάνε σε μαντρί για να είναι γόνιμα τα ζώα.

   Κλείνοντας το άρθρο ¨Κόκκινα αυγά της Μεγάλης Πέμπτη, οδηγίες , ιστορία” να σας ενημερώσουμε ότι τα κόκκινα τα αυγά τα βάφουμε γιατί το κόκκινο συμβολίζει το αίμα του Χριστού και το αβγό συμβολίζει τη γονιμότητα και την αναγέννηση του κόσμου.
Ακόμη το αυγό συμβολίζει τον τάφο του Χριστού που ήταν κλειστός αλλά μέσα έκρυβε μία ζωή, τη “Ζωή” του Χριστού που αναστήθηκε.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00
4η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 13 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα