ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΚώστας Ιωσηφίδης ΠΑΟΚ και μόνο ΠΑΟΚ

Κώστας Ιωσηφίδης ΠΑΟΚ και μόνο ΠΑΟΚ

Κώστας Ιωσηφίδης ΠΑΟΚ και μόνο ΠΑΟΚ

Ο Κώστας Ιωσηφίδης γεννήθηκε στις 14 Ιανουαρίου 1952 στη Βυρώνεια Σερρών και αγωνιζόταν στη θέση του αμυντικού.

Πρώτη και μοναδική ομάδα που έπαιξε ποδόσφαιρο ήταν η ομάδα του ΠΑΟΚ με 397 συμμετοχές και 16 γκολ.
Με την Εθνική έκανε ντεμπούτο στις 28 Απριλίου 1974 σε φιλικό αγώνα εναντίον της Βραζιλίας.

Όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο ασχολήθηκε με την προπονητική σε διάφορες ομάδες της Super League 1 (Καβάλα), της Super League 2 (Πανσερραϊκός, Καλαμάτα …) και Γ Εθνικής κατηγορίας.

Περισσότερα στο άρθρο της ιστοσελίδας “Τρελοποδόσφαιρο” που αναφέρει:

Ο Κώστας Ιωσηφίδης έγραψε ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, συνδέοντας το όνομά του με τον ΠΑΟΚ!

Αποτελέσματα Σαββάτου 15 Αποστολή του ΠΑΟΚ _ Αποχώρηση του Όλαφ Ρέμπε Στατιστικά & ΝίκολαςΣερραίος στην καταγωγή, ο εξαιρετικός αυτός αριστερός μπακ έπαιζε στην Ελπίδα Τούμπας προτού, στα 19 του, το 1971, τον αποκτήσει ο «Δικέφαλος του Βορρά». Σ’ όλη την επαγγελματική του καριέρα, που τότε ξεκίνησε, δεν έμελλε να φορέσει άλλη φανέλα!

Ήταν πολύ σταθερός στην απόδοσή του. Δυνατός, επίσης, αλλά με καθαρά μαρκαρίσματα, ενέπνεε σιγουριά στους συμπαίκτες του και σεβασμό στους αντιπάλους του. Ενίοτε συνεισέφερε και επιθετικά, με τις πάντα επικίνδυνες σέντρες του.

Ως το 1985, όταν και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, μέτρησε 397 συμμετοχές και 16 γκολ, προσθέτοντας άλλες 28 παρουσίες σε ευρωπαϊκά ματς. Συνδύασε, δε, την σπουδαία αγωνιστική του παρουσία με τίτλους: κέρδισε δύο Κύπελλα (1972, 1974) και δύο πρωταθλήματα Ελλάδας (1976, 1985)!

Ακόμη, υπήρξε σημαντικότατο στέλεχος και της Εθνικής Ελλάδας. Φόρεσε 51 φορές την φανέλα με το εθνόσημο (με 2 γκολ) και έλαβε μέρος στους δύο από τους τρεις αγώνες που έδωσε η «γαλανόλευκη» στην τελική φάση του Euro 1980 – χρησιμοποιήθηκε εναντίον της Ολλανδίας και της Τσεχοσλοβακίας.

Μετά την λήξη της ποδοσφαιρικής του σταδιοδρομίας, ο Κώστας Ιωσηφίδης δούλεψε ως προπονητής σε Πολύκαστρο, Αναγέννηση Καρδίτσας, ΠΑΟΝΕ, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Νάουσα, Πανσερραϊκό, Καλαμάτα, Ιάλυσο Ρόδου και Καβάλα, ώσπου, το 2005, γύρισε στον ΠΑΟΚ και ανέλαβε το πόστο του γενικού αρχηγού της πρώτης ομάδας του. Τα τελευταία χρόνια έχει τον ίδιο ρόλο στην δεύτερη ομάδα του «Δικεφάλου του Βορρά».

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

3η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 06 Απριλίου, 2024 17:00
2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00 location
Ζωντανά
0 - 0
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα