ΑρχικήDRONEΛίμνη του Μαραθώνα - Βίντεο με Drone

Λίμνη του Μαραθώνα – Βίντεο με Drone

Λίμνη του Μαραθώνα – Βίντεο με Drone

   Σας παρουσιάζουμε ένα βίντεο από drone της υπέροχης λίμνης του Μαραθώνα.

Πηγή βίντεο: Κανάλι youtube travel dream

    Πολλές φορές συνεργάζονται υπέροχα η μητέρα φύση και το ανθρώπινο πνεύμα και τότε μπορούν να παράγουν μικρά θαύματα όπως η Λίμνη του Μαραθώνα, που έτσι απλά κάθεσαι σε μια γωνιά και απολαμβάνεις!

  Η τεχνητή λίμνη του Μαραθώνα – σημείο αναφοράς της πόλης εδώ και πολλές δεκαετίες – δημιουργήθηκε το 1931 και χρησιμοποιήθηκε ως κύρια πηγή υδροδότησης της Αθήνας. Σχηματίστηκε από την ανέγερση του Φράγματος του Μαραθώνα, στη συμβολή των χειμάρρων Χαράδρου και Βαρνάβα και αποτέλεσε το κύριο απόθεμα νερού της ελληνικής πρωτεύουσας μέχρι το 1959.

 Η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού της Αθήνας όμως, ανάγκασε τις τότε κυβερνήσεις του ελληνικού κράτους να λειτουργήσουν επιπλέον σύνδεση παροχής με τη λίμνη Υλίκη, ενώ από το 1981 μέχρι σήμερα το περισσότερο νερό που παρέχεται στο λεκανοπέδιο της Αττικής παρέχεται από την τεχνητή λίμνη του Μόρνου.

Η έκταση της λίμνης 2450 στρέμματα και το μέγιστο βάθος της φτάνει τα 54 μέτρα. Η λίμνη συγκεντρώνει νερά από μία περιοχή, που ονομάζεται λεκάνη απορροής, εκτάσεως 118 τετρ. χιλιομέτρων, με μέση απόδοση 14.400.000  “Κυβικό μέτρο” m³ ανά έτος, με μέση ετήσια βροχόπτωση της τάξης των 580 χιλιοστών. Ο μέσος  όγκος της λίμνης είναι 12.000.000 m³, ενώ ο μέγιστος όγκος (χωρητικότητα) είναι 41.000.000 m³ (από τα οποία μπορούν να αντληθούν τα 34.000.000).

Η κορυφή του ιστορικού της φράγματος (η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 1926 και ολοκληρώθηκε το 1929) βρίσκεται σε υψόμετρο 227 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Το φράγμα του Μαραθώνα κατασκευάστηκε από την αμερικανική εταιρία ULEN (η οποία διατήρησε, βάσει του συμβολαίου, την ιδιοκτησία της εταιρείας υδρεύσεως της πρωτεύουσας μέχρι το 1974).

Αξίζει να τονιστεί ότι η λίμνη του Μαραθώνα αποτελούν μαζί με το Εθνικό Πάρκο Σχινιά δύο από τους δέκα εναπομείναντες υγρότοπους της Αττικής, με εξέχουσα σημασία, λόγω της ποικιλότητας των ειδών που φιλοξενούν.

Πηγή για το άρθρο “Λίμνη του Μαραθώνα – Βίντεο με Drone” η ιστοσελίδα marathoninfo,gr

Υ.Γ.    Όταν “κατέβει” το βίντεο από το άρθρο θα μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.

G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00 location
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα