ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΜέχρι πότε μπορούμε να φάμε το φαγητό που περίσσεψε;

Μέχρι πότε μπορούμε να φάμε το φαγητό που περίσσεψε;

Μέχρι πότε μπορούμε να φάμε το φαγητό που περίσσεψε;

Ένα από τα πιο συχνά «φαινόμενα» που συμβαίνουν στην κουζίνα μας είναι το «φαγητό που περίσσεψε». Συνήθως, βέβαια, αυτό που κάνουμε είναι να το φυλάμε σε ένα τάπερ στο ψυγείο…

Έτσι έχουμε έτοιμο ένα έτοιμο γεύμα που μπορούμε να το πάρουμε την επόμενη μέρα στη δουλειά, είτε μπορούμε να το αφήσουμε στο ψυγείο για μερικές μέρες και να το καταναλώσουμε κάποια άλλη στιγμή. Μέχρι πότε, όμως μπορούμε να φάμε το φαγητό που έχει περισσέψει; Το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (United States Department of Agriculture USDA) και η Κλινική Μάγιο (Mayo Clinic) μάς δίνουν 4 συμβουλές που θα βοηθήσουν στο να έχουμε ασφαλή ξαναζεσταμένα γεύματα.

1.Για τη συντήρηση
Το χρονικό διάστημα που μπορεί να διατηρηθεί το περισσευούμενο φαγητό είναι σχετικά μικρό. Τα εναπομείναντα μαγειρεμένα φαγητά μπορούν να μείνουν στη συντήρηση του ψυγείου τρεις έως τέσσερις ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορείτε να τα ζεστάνετε ξανά στους 70˚C. Σημαντικό είναι επίσης να βάζετε τα φαγητά σας στο ψυγείο όσο πιο γρήγορα γίνεται (μέσα σε 2 ώρες) για μεγαλύτερη ασφάλεια.

2. Για το ξαναζεσταμένο φαγητό
Μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των φαγητών σας με το να τα ξαναζεσταίνετε. Έπειτα από κάθε νέο ζέσταμα το φαγητό θα παραμείνει ασφαλές στο ψυγείο για άλλες τρεις έως τέσσερις ημέρες. Ωστόσο, να σημειώσουμε πως το εκ νέου μαγείρεμα θα σκοτώσει τα όποια βακτήρια, αλλά παράλληλα το ίδιο θα κάνει και με τη θρεπτική ποιότητα του γεύματος κάθε φορά που θα ζεσταίνεται. Γι’ αυτόν τον λόγο είναι καλύτερο να ξαναζεσταίνουμε μόνο την ποσότητα που πρόκειται να φάμε.

Συνέχεια στο άρθρο “Μέχρι πότε μπορούμε να φάμε το φαγητό που περίσσεψε;” με τις υπόλοιπες συμβουλές που θα βρείτε στην επόμενη σελίδα κάνοντας κλικ στα περισσότερα.

G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα