ΑρχικήΑΘΛΗΜΑΤΑΜαταίωση πανηγυριού Ζωοδόχου Πηγής Τερπνής

Ματαίωση πανηγυριού Ζωοδόχου Πηγής Τερπνής

Ματαίωση πανηγυριού Ζωοδόχου Πηγής Τερπνής

  Με ανακοίνωσή της η επιτροπή πανηγύρεως της Ζωοδόχου Πηγής – Τερπνής Σερρών ενημερώνει τους φίλους των πανηγυριών ότι το προγραμματισμένο για την πρώτη Παρασκευή (24-4-2020), μετά το Πάσχα πανηγύρι της Τερπνής ματαιώνεται και μας περιμένει την επόμενη χρονιά ΟΛΟΥΣ.

Αυτολεξεί η ανακοίνωση της επιτροπής.

<<Η επιτροπή πανηγύρεως Ζωοδόχου Πηγής Τερπνής σεβόμενη απόλυτα την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην πατρίδα μας, δεν μπορεί παρά να συμμετάσχει στη συλλογική προσπάθεια για την πρόληψη – αντιμετώπιση του Covid-19. Αποφασίζουμε την ακύρωση των εκδηλώσεων που είχαμε προγραμματίσει για το τριήμερο 23 – 25 Απριλίου 2020.

Ένα διάλειμμα, μια παύλα στις εκδηλώσεις μας δεν είναι τίποτα μπροστά στη δημόσια υγεία. Ευχόμαστε να επανέλθουμε σύντομα σε κανονικές συνθήκες και του χρόνου με υγεία να επιτευχθεί η διεξαγωγή του πανηγυριού μας. Θα σας περιμένουμε όλους στις 6 Μαΐου 2021 στη παλαίστρα της Ζωοδόχου Πηγής.>>

  Κλείνει το άρθρο “Ματαίωση πανηγυριού Ζωοδόχου Πηγής Τερπνής” με τα σπουδαία και ξακουστά τα πανηγύρια της Βισαλτίας.
Δεκάδες παλαιστές συρρέουν κάθε χρόνο, αναβιώνοντας ένα πανάρχαιο λαϊκό άθλημα, αλλά διεκδικώντας και υψηλά χρηματικά έπαθλα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον κόσμο έχει η πάλη με τα παραδοσιακά κισπέτια που είναι αναπόσπαστο στοιχείο στα μεγάλα τοπικά πανηγύρια και με ιδιαίτερα μακρά ιστορία στην περιοχή. Μιλάμε για ελληνορωμαϊκή και ελεύθερη πάλη όπου οι παλαιστές (πεχλιβάνηδες ή πιλιβάνοι) παλεύουν λαδωμένοι με λάδι ή λίπος, φορώντας στενά, κοντά, χειροποίητα δερμάτινα παντελόνια, από δέρμα βουβαλιού βάρους περίπου 13 κιλών που ονομάζονται κισπέτια ή κιουσπέτια παρουσιάζοντας θέαμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.Το λάδι δυσκολεύει τους αντιπάλους τους και με τις περίτεχνες λαβές και κινήσεις τους προσφέρουν ένα μοναδικό εντυπωσιακό θέαμα στο παρευρισκόμενο κοινό που χειροκροτεί με ενθουσιασμό, νικητές και ηττημένους. Νικητής θεωρείται αυτός ……… περισσότερα θα βρείτε ΕΔΩ.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα