ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΜείωση αποθεμάτων αίματος λόγω κορωνοϊού

Μείωση αποθεμάτων αίματος λόγω κορωνοϊού

Μείωση αποθεμάτων αίματος λόγω κορωνοϊού

 Ο δήμος Βισαλτίας μας πληροφορεί ότι το Υπουργείο Υγείας, ενημερώνει για τη δραματική μείωση αποθεμάτων αίματος και πρέπει να γίνουν ενέργειες ώστε να αντιστραφεί το κλίμα για να μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες σε αίμα.
Ακόμη “καλεί και παρακαλεί τους εθελοντές αιμοδότες να συμμετέχουν σε δράσεις αιμοληψιών λόγω της οξείας μείωσης των αποθεμάτων αίματος στη χώρα που έχει προκαλέσει ο κορονοιός”.

Κλείνοντας το άρθρο “Μείωση αποθεμάτων αίματος λόγω κορωνοϊού” λίγα λόγια για τους κορωνοϊούς όπως τα βρήκαμε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας.

Οι κορωνοϊοί είναι μία ομάδα ιών που συνήθως προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις με ποικίλη σοβαρότητα στον άνθρωπο και στα ζώα. Εκτιμάται ότι περίπου το ένα τρίτο των λοιμώξεων ανώτερου αναπνευστικού στον άνθρωπο μπορεί να προκαλείται από κορωνοϊούς. Ο κορωνοϊός COVID-19 είναι στέλεχος που απομονώνεται για πρώτη φορά από τον άνθρωπο.

Με βάση τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα, φαίνεται ότι ο κορωνοϊός COVID-19 πιθανότατα μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω σταγονιδίων που αποβάλλονται από άτομο που νοσεί, μέσω βήχα ή πταρμού ή με άμεση ή έμμεση επαφή με εκκρίσεις αναπνευστικού (δηλαδή μέσω μολυσμένων χεριών). Ο χρόνος επώασης της νόσου, υπολογίζεται σε 2-14 ημέρες με μέσο χρόνο επώασης τις 5 ημέρες.

Η κλινική συμπτωματολογία του κορωνοϊού COVID-19 περιλαμβάνει κυρίως:
koronoios_panseraikos.gr_κορωνοϊόςΒήχα
Πονόλαιμο
Δύσπνοια
Πυρετό , αλλά και
Μυαλγίες
Αρθραλγίες
Αίσθημα κόπωσης
Διάρροια και εμέτους (σπανιότερα)

 Ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη COVID-19 αποτελούν άνθρωποι με ηλικία άνω των 70 ετών ή οποιασδήποτε ηλικίας με υποκείμενα σοβαρά χρόνια νοσήματα (καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδης διαβήτης, αναπνευστικά νοσήματα) και άτομα με ανοσοκαταστολή”.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

3η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 06 Απριλίου, 2024 17:00
2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00 location
Ζωντανά
0 - 0
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα