ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΜπαρτζούδης για τον Ευπατρίδη Δημ. Αναστασιάδη

Μπαρτζούδης για τον Ευπατρίδη Δημ. Αναστασιάδη

Μπαρτζούδης για τον Ευπατρίδη Δημ. Αναστασιάδη.
     Σας μεταφέρουμε αυτούσιο το “μικρό αυτό αφιέρωμα” του Γεωργίου Μπαρτζούδη για “τα Έργα και τις Ημέρες” του Δημητρίου Αναστασιάδη.

ΚΡΙΣΕΙΣ για έναν ΕΥΠΑΤΡΙΔΗ

ΠΡΟΛΟΓΙΚΑ

Μπαρτζούδης για τον Ευπατρίδη Δημ. ΑναστασιάδηΣτο μικρό αυτό αφιέρωμα γίνονται κρίσεις για «τα Έργα και τις Ημέρες» του εκλιπόντα, προ 40 περίπου ημερών, Δημήτρη Αναστασιάδη. Η αγαθοεργός δράση του έχει εξαρθεί από πολλούς και είναι πασίγνωστη, πρωτίστως στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Τερπνή, (κοινοτική βιβλιοθήκη, νηπιοσταθμός, νηπιαγωγείο, γυμνάσιο-λύκειο, μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, Ιερός Ναός των Τριών Ιεραρχών κλπ.). Ιδιαίτερα σημαντική και απτή είναι η «ευεργεσία» του να εξασφαλίσει δουλειά σε εκατοντάδες Τερπνιώτες, και όχι μόνο, που απασχολούνται στο εργοστάσιό του έξω από την Τερπνή. Εξάλλου, πολλές ευεργεσίες του στην ευρύτερη περιοχή είναι λίγο ή και καθόλου γνωστές (όπως η αίθουσα δεξιώσεων στην Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής). Ο εκλιπών όχι μόνο δεν κομπορρημονούσε για τις ευεργεσίες του αλλά απέφευγε να αναφέρεται καν σε αυτές. «Με το τσιγκέλι» του παίρνεις τέτοιες πληροφορίες, λέγει ο φίλος και συμμαθητής μου στο Γυμνάσιο Νιγρίτας, Κώστας Σιαμάκης, στο βιβλίο του ΤΕΡΠΝΗ (Θεσσαλονίκη 2011)
Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω προσωπικά τον εκλιπόντα. Δεν είμαι πλήρως ενήμερος για την όλη δράση του ούτε για τον χαρακτήρα του. Αρκετά από τα στοιχεία που αναφέρω τα έχω πάρει από το ως άνω βιβλίο. Συμβουλεύτηκα και άλλους φίλους, συνομήλικους ή μη, ενώ συμπεριέλαβα και δικές μου θύμησες από τα μαθητικά και φοιτητικά μου χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, η ευθύνη των όσων αναφέρονται στη συνέχεια ανήκει σε μένα και μόνο.

  Αυτό το “μικρό αυτό αφιέρωμα” που αναφέρεται στη ζωή του Δημητρίου Αναστασιάδη από την ημέρα της γέννησής του έως και το θάνατό του, θα το βρείτε “ολόκληρο” κάνοντας κλικ ΕΔΩ

     Κλείνοντας το άρθρο “Μπαρτζούδης για τον Ευπατρίδη Δημ. Αναστασιάδη” να σας ενημερώσουμε ότι το σαρανταήμερο μνημόσυνο του εκλιπόντος θα γίνει την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 στην Εκκλησία των τριών Ιεραρχών στην Τερπνή – Σερρών “κατά τη διάρκεια Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας”

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00
4η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 13 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα