ΑρχικήDRONEΝιγρίτα Βισαλτίας από ψηλά. Λήψη με Drone

Νιγρίτα Βισαλτίας από ψηλά. Λήψη με Drone

Νιγρίτα Βισαλτίας από ψηλά. Λήψη με Drone.
   H δημιουργική ομάδα του ιστολογίου panseraikos.gr σας παρουσιάζει ένα βιντεάκι με την πόλη της Νιγρίτας από ψηλά, από drone.

  H Nιγρίτα βρίσκεται στο νομό Σερρών, είκοσι χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης των Σερρών και ενενήντα χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη.
 

Σύμφωνα με την τελευταία (2001) απογραφή έχει 4947 κατοίκους, ενώ ο δήμος Βισαλτίας του οποίου η Νιγρίτα είναι πρωτεύουσα 20.030 κατοίκους.

Η Νιγρίτα υπήρξε το οικονομικό και το διοικητικό κέντρο της περιοχής, όπου είχαν την έδρα τους Πολιτικές, Δικαστικές, Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Εκπαιδευτικές αρχές.

Κοντά στη σημερινή Νιγρίτα έχουν επισημανθεί διάφορες θέσεις αρχαίων οικισμών της ελληνιστικής και ρωμαϊκής εποχής. Παλιότεροι μάλιστα ερευνητές τοποθετούσαν εδώ την αρχαία Βέργη. Πιθανότερο όμως φαίνεται να βρίσκεται κοντά στη Νιγρίτα η θέση της αρχαίας πόλης Βισαλτίας, πρωτεύουσας των Βισαλτών, που μας είναι γνωστή από τον Στέφανο Βυζάντιο. Η εικασία αυτή ενισχύεται ακόμη περισσότερο από την πιθανή ταύτιση του αρχαίου ποταμού Βισάλτη με το κοντινό «Μεγάλο Ρέμα», που κυλάει τα νερά του πλάι στο σημερινό χωριό Θερμά.

Τέλος, μια ακόμη ένδειξη προσφέρει το γεγονός ότι η Νιγρίτα ήταν στα νεότερα χρόνια ο μεγαλύτερος οικισμός της επαρχίας Βισαλτίας. Η Νιγρίτα είναι δίπλα στην Τερπνή.
Όταν “κατέβει” το βίντεο από το άρθρο θα μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.

G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα