ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΟδηγίες για εκπαιδευτικούς και μαθητές από ΕΟΔΥ

Οδηγίες για εκπαιδευτικούς και μαθητές από ΕΟΔΥ

Οδηγίες για εκπαιδευτικούς και μαθητές από ΕΟΔΥ

Από σήμερα, Δευτέρα 11 Μαΐου 2020, ανοίγουν τα λύκεια για την Γ τάξη λυκείου για την προετοιμασία των μαθητών για τις πανελλαδικές εξετάσεις που θα αρχίσουν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020.
Στο τέλος του άρθρου υπάρχει Link για το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2020 για ΓΕΛ & ΕΠΑΛ.

Από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων βγήκαν οδηγίες για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Οδηγίες για εκπαιδευτικούς. (Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάτε!). Προστατέψετε τον εαυτό σας και τους μαθητές σας.

  1. Ενημερώστε τα παιδιά να μείνουν σπίτι αν νιώθουν άρρωστα.
  2. Εκπαιδεύστε τα παιδιά να πλένουν τα χέρια τους με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα ή να τα απολυμαίνουν με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα μετά από κάθε διάλειμμα και ειδικά πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας.
  3. Βοηθήστε τα παιδιά να συμμετέχουν στον συχνό καθαρισμό των επιφανειών και των αντικειμένων μέσα στην τάξη (π.χ. θρανία, τσάντες, βιβλία κλπ).
  4. Ενημερώστε τα παιδιά για το πόσο σημαντικό είναι να μην ανταλλάσσουν μεταξύ τους αντικείμενα (π.χ. στυλό, βιβλία, κινητά τηλέφωνα, χαρτονομίσματα, κέρματα κλπ).
  5. Παρακολουθήστε καθημερινά τον αριθμό των μαθητών που λείπουν και ενημερώστε τον διευθυντή του σχολείου σε περίπτωση που ο αριθμός των απόντων μαθητών αυξάνεται.
  6. Αφιερώστε χρόνο για να ενημερώσετε τους μαθητές σας για τον ιό αλλά και για να τους ενθαρρύνετε να μιλήσουν για τους φόβους τους και τις ανησυχίες τους σχετικά με τον ιό.

Οδηγίες για μαθητές. (Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάς!). Προστάτευσε τον εαυτό σου και το σχολείο σου.

  1. Να βήχεις ή να φτερνίζεσαι στον αγκώνα σου ή σε χαρτομάντιλο, το οποίο θα πετάς αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.panseraikos_μπάνια_γενικές κατευθύνσεις
  2. Να μην βάζεις τα χέρια σου στο στόμα, στη μύτη ή στα μάτια σου.
  3. Να πλένεις συχνά τα χέρια σου με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, ειδικά πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας. Αν δεν υπάρχει σαπούνι και νερό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα.
  4. Να μην ανταλλάσσεις αντικείμενα (όπως στυλό, μολύβι, γόμα, κινητό τηλέφωνο, χαρτονομίσματα, κέρματα κλπ) με τους συμμαθητές σου.
  5. Να κρατάς απόσταση 1,5 μ. με τους συμμαθητές σου μέσα στην τάξη και στους άλλους χώρους του σχολείου, καθώς και με τους φίλους και γνωστούς σου έξω από το σχολείο.
  6. Σε περίπτωση που εμφανίσεις πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή να ενημερώσεις άμεσα τους γονείς/κηδεμόνες σου ή τον καθηγητή σου και να μείνεις σπίτι μέχρι να νιώσεις τελείως καλά.

Για περισσότερες πληροφορίες, υποστήριξη ή παρέμβαση μπορείτε να απευθυνθείτε στην ειδική ομάδα επιστημόνων του ΕΟΔΥ:
Για ιατρική υποστήριξη και παρέμβαση: 210 5212054, 210 5212056, 210 5212058.
Για ψυχολογική υποστήριξη και παρέμβαση: 215 215 6060.

Κλείνει το άρθρο “Οδηγίες για εκπαιδευτικούς και μαθητές” με την ενημέρωση ότι τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 και το πρόγραμμα για τις πανελλαδικές θα το βρείτε ΕΔΩ.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00
4η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 13 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα