ΑρχικήΑΘΛΗΜΑΤΑΟικονομική ενίσχυση στα ερασιτεχνικά σωματεία

Οικονομική ενίσχυση στα ερασιτεχνικά σωματεία

Οικονομική ενίσχυση στα ερασιτεχνικά σωματεία

Από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανακοινώθηκε ότι την επόμενη εδβομάδα θα αρχίσει οι οικονομική ενίσχυση στα ερασιτεχνικά σωματεία που “έχουν λάβει ειδική αθλητική αναγνώριση και έχουν δηλώσει τον αριθμό των αθλημάτων που καλλιεργούν”.
Στο τέλος του άρθρου υπάρχει σύνδεσμος με τα εγγεγραμμένα σωματεία του νομού Σερρών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γ.Γ.Α με ημερομηνία 10 Δεκεμβρίου 2020 αναφέρει για την επιχορήγηση και ενημερώνει για τα σωματεία που είναι νόμιμα.

Υπεγράφη προ δύο ημερών και από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία αφορά στον «καθορισμό του πλαισίου, όρους, προϋποθέσεις και κριτήρια κατανομής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στα δικαιούχα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία».

Οι καταβολές θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα και δικαιούχα της οικονομικής ενίσχυσης – αποζημίωσης ειδικού σκοπού, συνολικού ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, είναι τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, που έχουν ολοκληρώσει την αίτηση για την εγγραφή τους στο ηλεκτρονικό μητρώο ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, καλλιεργούν ένα ή περισσότερα αθλήματα, για τα οποία έχουν λάβει ειδική αθλητική αναγνώριση και έχουν δηλώσει τον αριθμό των αθλημάτων που καλλιεργούν.

Το ποσό που θα λάβει κάθε δικαιούχο σωματείο προκύπτει ως εξής:
α. Ως ποσό βάσης για την οικονομική ενίσχυση-αποζημίωση ειδικού σκοπού των σωματείων που καλλιεργούν ένα (1) άθλημα, ορίζεται το ποσό των 2.500 €.
β. Για τα σωματεία που καλλιεργούν περισσότερα του ενός αθλήματα, το ανωτέρω ποσό βάσης προσαυξάνεται κατά 1.000 € ανά κάθε επιπλέον καλλιεργούμενο άθλημα.

Στο μεταξύ, πλησιάζουν τις 2.000 τα απολύτως νόμιμα και νοικοκυρεμένα ερασιτεχνικά σωματεία που έχουν προεγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ.

Μέχρι και πριν από λίγη ώρα, σήμερα Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, έχουμε 1.967 σωματεία που είναι απολύτως νόμιμα.

Αναλυτικά:
5.577 σωματεία άνοιξαν καρτέλα στο Μητρώο
εκ των οποίων:
5.261 σωματεία προχώρησαν σε αίτηση
3.817 σωματεία ολοκλήρωσαν την αίτηση
και 1.444 σωματεία αναμένουμε να την ολοκληρώσουν.

Από τις 3.817 ολοκληρωμένες αιτήσεις σωματείων:
3.388 αιτήσεις σωματείων έχουν ήδη ελεγχθεί
και 1.967 σωματεία είναι απολύτως νόμιμα και εγγεγραμμένα.

Επιπλέον, δημοσιεύτηκε στο ΦεΚ η Υπουργική Απόφαση με την οποία παρατείνεται, λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 η προθεσμία θεραπείας επί τυχόν παρατηρήσεων στις αιτήσεις σωματείων, που έχουν ήδη υποβληθεί.
Τα εγγεγραμμένα σωματεία από το νομό Σερρών ανά άθλημα με ημερομηνία έγκρισης / τελευταίος έλεγχος θα τα βρείτε ΕΔΩ.
X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00
4η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 13 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα