ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΟ δήμαρχος στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 17-2-1913

Ο δήμαρχος στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 17-2-1913

Ο δήμαρχος στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 17-2-1913

 Ο δήμαρχος Αθανάσιος Μασλαρινός μετέβη στη Θεσσαλονίκη και γιόρτασε μαζί με τους Τερπνιώτες της συμπρωτεύουσας την 107η επέτειο της μάχης στην περιοχή Πλατανούδια Τερπνής – Σερρών.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΡΠΝΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥΔΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ ΑΘ. ΜΑΣΛΑΡΙΝΟΣ.

Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης : 107η επέτειος της μάχης στα Πλατανούδια Τερπνής

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι Τερπνιώτες της Θεσσαλονίκης γιόρτασαν την 107η Επέτειο της μάχης στα Πλατανούδια Τερπνής της17ης Φεβρουαρίου 1913.

Την Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020, στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης Τούμπας, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων. Στην συνέχεια για τη μάχη στα Πλατανούδια μίλησε ο Α’ Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Θ. Τσίκαλας, τονίζοντας τη σημασία της νικηφόρου μάχης για τα ελληνικά στρατεύματα.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στην αίθουσα του Συλλόγου όπου προσφέρθηκε καφές με πίτα και κεράσματα, τα οποία ετοίμασαν οι γυναίκες του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φοιτήτρια Νομικής του Α.Π.Θ. Ιωάννα Αγγελάκη. Στην ομιλίας της τόνισε την στρατηγική σημασία της Μάχης αυτής, αφού δεν επέτρεψε τους Βούλγαρους να καταλάβουν την Νιγρίτα και να βρουν διέξοδο στο Αιγαίο. Τόνισε επίσης την ανάγκη της ειρηνικής συνύπαρξης των Λαών.

Την εκδήλωση έκλεισε με πολύ όμορφο τρόπο η χορωδία του Συλλόγου, η οποία τραγούδησε εξαιρετικά τραγούδια και δίκαια καταχειροκροτήθηκε.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Αγγελάκης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Σαμαράς και πλήθος κόσμου.

  Πηγή για το άρθρο “Ο δήμαρχος στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 17-2-1913” ο δήμος Βισαλτίας.

Φωτογραφίες από την παρέλαση της Τερπνής που έγινε στις 17 Φεβρουαρίου 2020 θα τις βρείτε ΕΔΩ.

  Όταν κατέβουν οι φωτογραφίες θα μπορείτε να τις βρείτε ΕΔΩ.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα