ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΟ πρώτος ξένος προπονητής στον πάγκο του ΠΑΟΚ

Ο πρώτος ξένος προπονητής στον πάγκο του ΠΑΟΚ

Ο πρώτος ξένος προπονητής στον πάγκο του ΠΑΟΚ από το 1926

Μια νέα συνεργασία ξεκίνησε η ιστοσελίδα μας με την ιστοσελίδα insanesoccer.wordpress.com (Τρελοποδόσφαιρο) και σας παρουσιάζουμε το πρώτο άρθρο με τίτλο ο πρώτος ξένος προπονητής στον πάγκο του ΠΑΟΚ, Ρούντολφ Γκάσνερ, από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, με ημερομηνία ανάρτησης 30 Μαρτίου 2020.

Ενενήντα τρεις είναι, συνολικά, οι προπονητές που έχουν καθίσει στον πάγκο του ΠΑΟΚ από το 1926, όταν και ιδρύθηκε, μέχρι σήμερα.

paok_Ρούντολφ ΓκάσνερΈνας από αυτούς είναι ο Ρούντολφ Γκάσνερ. Αυστριακός στην καταγωγή, έμεινε πολύ λίγο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης αλλά δεν την οδήγησε σε κάποιο τρόπαιο κι ακόμη τα αποτελέσματά της επί των ημερών του ήταν μέτρια. Παρ’ όλ’ αυτά, όμως, θα έχει πάντοτε μία ξεχωριστή θέση στην ιστορία της! Κι αυτό, επειδή είναι ο πρώτος ξένος προπονητής της!

Από τη «γέννηση» του ΠΑΟΚ μέχρι και τον Ιανουάριο του 1931 τα ηνία της ομάδας είχε ο Κωνσταντίνος Ανδρεάδης. Τότε, όμως, η διοίκηση του κλαμπ πήρε την απόφαση να φέρει, για πρώτη φορά, έναν ξένο κόουτς και η επιλογή της ήταν ο Γκάσνερ. Για να τον δελεάσει, δε, του έδωσε πολλά, για την εποχή εκείνη, χρήματα (κάτι που, πάντως, δεν ήταν παράλογο, αφού ο Αυστριακός προερχόταν από μία χώρα πολύ πιο προηγμένη ποδοσφαιρικά από την Ελλάδα).

Ο Γκάσνερ έφθασε με το τρένο στη Θεσσαλονίκη, όπου τον καλωσόρισαν μέλη του Δ.Σ. του «Δικεφάλου». Μάλιστα, ο ίδιος έκανε και δηλώσεις, τονίζοντας πως θέλει να δουλέψει με όλες τις δυνάμεις του ώστε η ομάδα να πάει μπροστά και να χαρεί επιτυχίες. Αμέσως μετά έπιασε δουλειά και επέβαλε σιδηρά πειθαρχία στους παίκτες του δίχως να τους χαρίζεται (σ.σ. είχε βγει, μάλιστα, η φήμη, τότε, ότι ήταν… πρώην στρατιωτικός!).

Επίσης, στη μέση του πρωταθλήματος αντικατέστησε εννέα ποδοσφαιριστές του ανεβάζοντας ταυτόχρονα άλλους τόσους από τις «μικρές» ομάδες του συλλόγου. Υπό τις οδηγίες του, δε, είχε και τον ανιψιό του, Βίλι Γκάσνερ.

Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε, όμως, τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ δεν ήταν αυτά που όλοι περίμεναν.

Στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας οι «μελανόλευκοι» κέρδισαν τους Μελιτέα (3-0) και Ηρακλή (3-2) κι έφθασαν στους «4», αλλά εκεί έχασαν (1-2) στην Αθήνα και αποκλείστηκαν από τη, μετέπειτα τροπαιούχο, ΑΕΚ. Την ίδια ώρα, η πορεία τους στο πρωτάθλημα ήταν κακή.

Έτσι, παίρνοντας υπ’ όψιν τα μέτρια αποτελέσματα μα και τον μεγάλο του μισθό, η διοίκηση του ΠΑΟΚ προχώρησε στην απομάκρυνση του Γκάσνερ. Τον Αυστριακό διαδέχθηκε στον πάγκο του «Δικεφάλου» ο Αριστοτέλης Αρμάρης.

Όπως και να έχει, μπορεί ο Γκάσνερ να μην κατάφερε πολλά στον ΠΑΟΚ και να έφυγε άδοξα από αυτόν, αλλά, το ότι ήταν ο πρώτος ξένος προπονητής του από μόνο του αρκεί για να του δώσει μία paok Αποτελέσματα Εθνικού και Τοπικού 9-10-11 Σεπτ.ξεχωριστή θέση στην ιστορία του!

Κλείνοντας το άρθρο “Ο πρώτος ξένος προπονητής στον πάγκο του ΠΑΟΚ” να υπενθυμίσουμε ότι πηγή για το άρθρο είναι η ιστοσελίδα insanesoccer.wordpress.com (Τρελοποδόσφαιρο) και να ευχηθούμε η συνεργασία να είναι επωφελής για όλους.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα