ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΠανσέληνος της φράουλας ή των ρόδων

Πανσέληνος της φράουλας ή των ρόδων

Πανσέληνος της φράουλας ή των ρόδων.

   Απόψε το βράδυ θαυμάστε στον ουρανό την «Πανσέληνο της Φράουλας» ή αλλιώς… «Πανσέληνο των Ρόδων».
  Το εντυπωσιακό φαινόμενο θα είναι ορατό σε όλο τον πλανήτη, δίνοντάς μας την ευκαιρία να απολαύσουμε την ομορφιά του φεγγαριού στον νυχτερινό ουρανό.
 Σύμφωνα με τη NASA, το φεγγάρι θα είναι ολόγιομο και φωτεινό έως και το πρωί της Τρίτης.
Γιατί όμως «Πανσέληνος της Φράουλας»; H ΝASA μας λέει ότι το συγκεκριμένο όνομα προέρχεται από την περίοδο συγκομιδής της φράουλας στη βορειοανατολική Αμερική.
Πράξη συναίνεσης ποδοσφαιριστώνΓια την ίδια πανσέληνο της 17ης Ιουνίου υπάρχει και το παλιό ευρωπαϊκό όνομα, το… «Honey Moon» («Πανσέληνος του Μελιού») ή «Mead Moon». Mead που σημαίνει υδρόμελι δηλαδή ένα ποτό που δημιουργείται από τη ζύμωση μελιού με νερό και μερικές φορές με φρούτα, μπαχαρικά, δημητριακά και λυκίσκο.
Αυτή η πανσέληνος θεωρείται η πιο γλυκιά πανσέληνος του χρόνου, γιατί γίνονται και πολλοί γάμοι.
Υπάρχει τέλος και μία ακόμα θεωρία, που υποστηρίζει ότι στα τέλη του Ιουνίου,στο θερινό ηλιοστάσιο, το μέλι ήταν ώριμο και έτοιμο να μαζευτεί από τις κυψέλες , γι΄αυτό και ο συγκεκριμένος μήνας είναι ο πιο «γλυκός».
«Πανσέληνος των Ρόδων»
Η Πανσέληνος Ιουνίου έχει ένα ακόμα όνομα, σύμφωνα με κάποιους Ευρωπαίους «Πανσέληνο των Ρόδων», λόγω του χρώματος που έπαιρνε η Σελήνη κατά τη διάρκεια του φαινομένου, δηλαδή ένα απαλό κόκκινο.

     Κλείνοντας το άρθρο “Πανσέληνος της φράουλας ή των ρόδων” να ευχαριστήσουμε τα “παιδιά” από το domainmarket.gr που “κάλυψαν με ασφάλεια την ιστοσελίδα μας”.

G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00
4η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 13 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα