ΑρχικήDRONEΠεριφορά επιτάφιων Τερπνής - video από drone

Περιφορά επιτάφιων Τερπνής – video από drone

Περιφορά επιτάφιων Τερπνής – video από drone

Στιγμές συγκίνησης εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής , όπου και πραγματοποιήθηκε η περιφορά των  Επιτάφιων στην Τερπνή. (22/04/2022)

Τους Επιτάφιους από τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου και των Τριών Ιεραρχών ακολούθησαν πάρα πολλοί κάτοικοι της Τερπνής, ετεροδημότες που μπόρεσαν επιτέλους φέτος μετά τα δύο χρόνια πανδημίας να επισκεφτούν τη γενέτειρά τους και οι τοπικές αρχές της πόλης.

Έπειτα από δύο ολόκληρα χρόνια αυστηρών περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας η περιφορά των δύο επιτάφιων στην Τερπνή έγινε επιτέλους κανονικά, με κατάνυξη όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Τον επιτάφιο κρατούσαν στα χέρια και στους ώμους τους νεαρά παιδιά, Τερπνιωτόπουλα.

Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης, με τους πιστούς να κρατούν αναμμένα κεριά και φαναράκια, η πένθιμη πομπή κινήθηκε για τον ένα επιτάφιο από το ναό του Αγίου Δημητρίου περιδιαβαίνοντας του δρόμους του νοτίου τμήματος της Τερπνής και η δεύτερη πομπή από το ναό των Τριών Ιεραρχών ακολουθώντας το βόρειο τμήμα και τους δρόμους της Τερπνής.

Η συνάντηση των δύο επιτάφιων έγινε στην πλατεία , όπου και έγινε στάση προκειμένου να διαβάσουν και να ψάλλουν οι ιερείς των δύο ναών.

Στη συνέχεια οι δύο επιτάφιοι κατευθύνθηκαν προς τον ιερό ναό των Τριών Ιεραρχών, όπου και ο ένας εκ των δύο επιτάφιων εισήλθε στο ναό, ενώ ο επιτάφιος του Αγίου Δημητρίου συνέχισε τη περιφορά περιδιαβαίνοντας και την υπόλοιπη Τερπνή, με τελικό προορισμό το ναό του Αγίου Δημητρίου.

Κλείνει το άρθρο “Περιφορά επιτάφιων Τερπνής” με τις ευχαριστίες για το βίντεο με drone από τους συνεργάτες μας Ser_Osfp kai Ser_Geor και τις ευχές σε όλους σας. (Όταν “κατέβει” το video θα το βρείτε ΕΔΩ).
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00
4η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 13 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα