ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΠινακοθήκη "Κωνσταντίνος Ξενάκης" στις Σέρρες

Πινακοθήκη “Κωνσταντίνος Ξενάκης” στις Σέρρες

Πινακοθήκη “Κωνσταντίνος Ξενάκης” τον Οκτώβριο στις Σέρρες

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου Σερρών η δημιουργία της Πινακοθήκης «Κωνσταντίνος Ξενάκης» βρίσκετε στην τελική ευθεία και “αναμένεται να λειτουργήσει το προσεχές φθινόπωρο” σε χώρο του πρώην στρατοπέδου Παπαλουκά.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου αναφέρει:

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει από τον Δήμο Σερρών η δημιουργία του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης» στο Πάρκο Πολιτισμού «Κωνσταντίνος Καραμανλής» (πρ. στρατόπεδο Παπαλουκά).

Ο Δήμος Σερρών, έχοντας ολοκληρώσει το έργο αναστήλωσης και επανάχρησης του διατηρητέου κτηρίου, όπου θα στεγαστεί το Μουσείο, προχωρά με εντατικούς ρυθμούς στην προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού της Πινακοθήκης, η οποία αναμένεται να λειτουργήσει το προσεχές φθινόπωρο.

Η Πινακοθήκη θα περιλαμβάνει συνολικά 171 έργα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Ξενάκη, σχεδόν διπλάσιο αριθμό σε σχέση με την αρχική δωρεά του μεγάλου καλλιτέχνη, καθώς και τη δωρεά 13 έργων από την προσωπική συλλογή του καθηγητή Αριστοτέλη Νανιόπουλου, τα οποία θα εκτεθούν σύμφωνα με την Μουσειολογική – Μουσειογραφική – Γραφιστική μελέτη.

Λόγω του διπλασιασμού των έργων που θα εκτίθενται και των υψηλών προδιαγραφών της μουσειολογικής μελέτης, ο Δήμος Σερρών, επιπλέον του ποσού χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα INTERREG V-A Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020, στο πλαίσιο του έργου «Δημιουργία Πολιτιστικού Διπόλου στη διασυνοριακή περιοχή» («CULTURAL DIPOLE»), που στόχο έχει την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από τη δημιουργία της Πινακοθήκης στην πόλη των Σερρών και του πολυθεματικού Ιστορικού Μουσείου στο Petrich της Βουλγαρίας, ενέκρινε την κάλυψη με ίδιους πόρους του απαιτούμενου κόστους.

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Κωνσταντίνος Ξενάκης», μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, έχει μετατραπεί σε ένα χώρο σχεδόν ενεργειακά αυτόνομο, προσβάσιμο σε Άτομα με Αναπηρίες και σύντομα θα περιλαμβάνει σύγχρονο οπτικοακουστικό υλικό, και επιπλέον απτικά μοντέλα τριών χαρακτηριστικών έργων προς διευκόλυνση αντίληψης των ατόμων με περιορισμένη ορατότητα.

Με την ολοκλήρωση του έργου, η πόλη των Σερρών αποκτάει μια σημαντική εστία πολιτισμού και έναν πόλο έλξης διεθνούς ενδιαφέροντος, που θα λειτουργήσει στο Πάρκο Πολιτισμού «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Η πρόοδος της Πινακοθήκης «Κωνσταντίνος Ξενάκης» τέθηκε επί τάπητος στην πέμπτη διαδικτυακή συνάντηση των εταίρων του έργου «Δημιουργία Πολιτιστικού Διπόλου στη διασυνοριακή περιοχή», με συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Σερρών, του Δήμου Petrich, του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης καθώς και από την Κοινή Γραμματεία του Προγράμματος.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα