ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΠονηρό γλυκό από την κ. Αθηνά Τερζάκη

Πονηρό γλυκό από την κ. Αθηνά Τερζάκη

Πονηρό γλυκό από την κ. Αθηνά Τερζάκη

Ένα ακόμη υπέροχο γλυκό από την κ. Αθηνά, που είναι τοπικό της επαρχίας Βισαλτίας και με την μετανάστευση ζαχαροπλαστών στην Θεσσαλονίκη ιδιαίτερα αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και όχι μόνο, έχει γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για το γλυκό με την  ονομασία “Πονηρό” που οι νέοι δε γνωρίζουν πως προέκυψε το όνομα, αλλά υποσχόμαστε ότι θα το ψάξουμε και θα σας ενημερώσουμε.

Υλικά:

1 σφολιάτα
150 γραμμάρια βούτυρο
400 γραμμάρια καρύδια
1 σαντιγύ φυτική
4 κουταλιές σούπας  άχνη

Για το σιρόπι θέλουμε:

4 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
4 κ.σ. γλυκόζη
1 βανίλια

Εκτέλεση συνταγής όπως μας την έγραψε η κ. Αθηνά:

Κόβουμε τη σφολιάτα σε δώδεκα κομμάτια, τα αλείφουμε με βούτυρο και τυλίγουμε ένα – ένα κομμάτι τη σφολιάτα με ένα καλάμι.
Τέλος κολλάμε με νερό τη σφολιάτα και τα βάζουμε στο ταψί σε σιγανό φούρνο για μια ώρα.

Τα σιροπιάζουμε για δύο ώρες, παίρνουμε και βγάζουμε τα καλάμια, τα γεμίζουμε με σαντιγύ μέσα-έξω και βάζουμε το καρύδι.

Κλείνει το άρθρο, με την ενημέρωση ότι πολλές συνταγές για γλυκά και φαγητά της κ. Αθηνάς Τερζάκη από Τερπνή Σερρών θα βρείτε ΕΔΩ, από όλους τους συνεργάτες της ιστοσελίδας κάνοντας κλικ στην ενότητα “ΣΥΝΤΑΓΕΣ” και πηγή του άρθρου το blogspot “psterpnis“.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα