ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΠροβιβασμός - Υποβιβασμός ομάδων ΕΠΣ Σερρών

Προβιβασμός – Υποβιβασμός ομάδων ΕΠΣ Σερρών

Προβιβασμός – Υποβιβασμός ομάδων ΕΠΣ Σερρών

Από την ΕΠΣ Σερρών ανακοινώθηκε η συμπληρωματική προκήρυξη, σεζόν 2019-20, για τα πρωταθλήματά της.

Η προκήρυξη αναφέρει ότι τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Σερρών είναι δύο, της Α κατηγορίας και της Β κατηγορίας.

Α κατηγορίας – τριάντα τέσσερις ομάδες.
1) Επίλεκτη κατηγορία με δώδεκα ομάδες.
2) Ανώτερης κατηγορία με είκοσι δύο ομάδες.
α) 1ος Όμιλος με έντεκα ομάδες.
β) 2ος Όμιλος με έντεκα ομάδες.

Β κατηγορίας – δέκα οχτώ ομάδες.
α) 1ος Όμιλος με ενιά ομάδες.
β) 2ος Όμιλος με ενιά ομάδες.

Σύμφωνα με τη προκήρυξη ο προβιβασμός – υποβιβασμός θα γίνει με Play Offs και Play Out.

Σας μεταφέρουμε αυτούσιο το κείμενο της ΕΠΣ.

Play Offs

Αφού οριστικοποιηθεί η κατάταξη των ομάδων στις θέσεις από 1 μέχρι 12 (κανονική περίοδος) ισχύουν τα εξής:

Οι πρώτες εξ (6) ομάδες της Επίλεκτης κατηγορίας ξεκινούν διπλούς αγώνες εκ νέου με βαθμολογία που βγαίνει ως εξής:
1.- Η ομάδα που θα καταλάβει την έκτη (6η) θέση ξεκινάει με μηδέν (0) βαθμούς.
2.- Η ομάδα που θα καταλάβει την πέμπτη (5η) θέση θα ξεκινήσει με το 1/3 των βαθμών διαφοράς που θα έχει από την έκτη θέση (6η).
3.- Η ομάδα που θα καταλάβει την τέταρτη (4η) θέση θα ξεκινήσει με το 1/3 των βαθμών διαφοράς που θα έχει από την έκτη θέση (6η).
4.- Η ομάδα που θα καταλάβει την τρίτη (3η) θέση θα ξεκινήσει με το 1/3 των βαθμών διαφοράς που θα έχει από την έκτη θέση (6η).
5.- Η ομάδα που θα καταλάβει τη δεύτερη (2η) θέση θα ξεκινήσει με το 1/3 των βαθμών διαφοράς που θα έχει από την έκτη θέση (6η).
6.- Η ομάδα που θα καταλάβει την πρώτη (1η) θέση θα ξεκινήσει με το 1/3 των βαθμών διαφοράς που θα έχει από την έκτη θέση (6η).

Όπου η σχετική διαίρεση δεν παράγει ακέραιο αριθμό τότε γίνεται στρογγυλοποίηση π.χ. 3,49=3 ή 3,5=4.

Φερνάντα Λίμα _panseraikos_grΟι κλειδάριθμοι που θα έχουν οι ομάδες στους εκ νέου διπλούς αγώνες των play-off, θα οριστούν κατόπιν κληρώσεως με όρους που θα καθορίσει το ∆.Σ. της ΕΠΣ Σερρών (πχ αντίθετα νούμερα, γήπεδα κλπ).
Ολοκληρώνονται οι διπλοί αγώνες (Α΄ και Β΄ γύρος) και σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων για την θέση ανάδειξης Πρωταθλητή, ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 20 του ΚΑΠ.
Η βαθμολογική κατάταξη των ομάδων γίνεται σύμφωνα με όσα ορίζουν οι σχετικές διατάξεις του ΚΑΠ.
Η τελική κατάταξη των ομάδων στο νέο βαθμολογικό πίνακα της διαδικασίας των play-off θα αποτελέσει την πλήρωση των έξι (6) πρώτων θέσεων της τελικής ενιαίας κατάταξη της Επίλεκτης κατηγορίας.
Η Πρωταθλήτρια ομάδα ανέρχεται στη Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική.
Η ομάδα που θα καταλάβει την 2η θέση της τελικής ενιαίας κατάταξης της Επίλεκτης Κατηγορίας, κατά την περίοδο 2020-2021 θα απαλλαχθεί από την πληρωμή της ετήσιας συνδρομής και δήλωσης συμμετοχής στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο.

Play Out

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την έβδομη (7η ) θέση μέχρι τη δωδέκατη (12) θέση, σύνολο έξι (6), αγωνίζονται εκ νέου σε διπλούς αγώνες για παραμονή στην Επίλεκτη κατηγορία ή για υποβιβασμό στην Ανώτερη κατηγορία.
Οι παραπάνω ομάδες (σύνολο έξι 6 ομάδες) της Επίλεκτης κατηγορίας ξεκινούν διπλούς αγώνες εκ νέου με βαθμολογία που βγαίνει ως εξής:
1.- Η ομάδα που θα καταλάβει την δωδέκατη (12η) θέση ξεκινάει με μηδέν (0) βαθμούς.
2.- Η ομάδα που θα καταλάβει την ενδέκατη (11η) θέση θα ξεκινήσει με το 1/3 των βαθμών διαφοράς που θα έχει από την δωδέκατη θέση (12η).
3.- Η ομάδα που θα καταλάβει την δέκατη (10η) θέση θα ξεκινήσει με το 1/3 των βαθμών διαφοράς που θα έχει από την δωδέκατη (12η).
4.- Η ομάδα που θα καταλάβει την ένατη (9η) θέση θα ξεκινήσει με το 1/3 των βαθμών διαφοράς που θα έχει από την δωδέκατη θέση (12η).
5.- Η ομάδα που θα καταλάβει την όγδοη (8η) θέση θα ξεκινήσει με το 1/3 των βαθμών διαφοράς που θα έχει από τη δωδέκατη θέση (12η).
6.- Η ομάδα που θα καταλάβει την έβδομη θέση (7η) θέση θα ξεκινήσει με το 1/3 των βαθμών διαφοράς που θα έχει από την δωδέκατη θέση (12η).

Όπου η σχετική διαίρεση δεν παράγει ακέραιο αριθμό τότε γίνεται στρογγυλοποίηση π.χ. 3,49=3 ή 3,5=4.

Η βαθμολογική κατάταξη των ομάδων γίνεται σύμφωνα με όσα ορίζουν οι σχετικές διατάξεις του ΚΑΠ.
Η τελική κατάταξη των ομάδων στον νέο βαθμολογικό πίνακα της διαδικασίας των play-out θα αποτελέσει την πλήρωση των έξι (6) τελευταίων θέσεων της τελικής ενιαία κατάταξη της Επίλεκτης κατηγορίας.
Σε κάθε περίπτωση μετά τον προβιβασμό και υποβιβασμό των ομάδων της κατηγορίας αυτής, την περίοδο 2020-2021 οι ομάδες της Επίλεκτης κατηγορίας θα παραμείνουν δώδεκα (12).

    Περισσότερα για προβιβασμός – υποβιβασμός των άλλων κατηγοριών και τον αριθμό των ομάδων που υποβιβάζονται από την Επίλεκτη, των ομάδων που προβιβάζονται από την Ανώτερη, σε σχέση με πόσες τοπικές ομάδες από τη Γ Εθνική θα υποβιβαστούν θα τα βρείτε ΕΔΩ.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00
4η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 13 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα