ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΠρογράμματα για 150 χιλιάδες εργαζόμενους

Προγράμματα για 150 χιλιάδες εργαζόμενους

Προγράμματα για 150 χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Μετά τα προγράμματα κατάρτισης για 80.000 ανέργους, έρχονται οσονούπω πιθανότατα μέσα στον Οκτώβρη και τα προγράμματα κατάρτισης για 150.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, με έμφαση και πάλι στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Οι φορείς που θα αναλάβουν αυτό το έργο θα αναλάβουν την κατάρτιση των ενδιαφερομένων, αφού εγκρίνει τα αντικείμενα η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ).

Αφού προχωρήσει η έγκριση των προγραμμάτων και η πιστοποίηση των παρόχων, η ΔΥΠΑ θα προχωρήσει στην παροχή voucher κατάρτισης, που θα είναι 5 ευρώ/ώρα για κάθε επιλεγέντα. Θα μπορεί κάθε δικαιούχος να επιλέξει τον φορέα και το αντικείμενο στο οποίο θέλει να καταρτισθεί ο εργαζόμενος και να λάβει τη σχετική πιστοποίηση.

Συνολικά 230.000 εργαζόμενοι και άνεργοι μέχρι το τέλος του 2022 θα είναι μόνο η αρχή, καθώς τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης (1 δισ. ευρώ) αφορούν συνολικά 500.000 άτομα.

Τα αντικείμενα της κατάρτισης όπως στους ανέργους, πιθανότατα και για τους εργαζόμενους θα είναι τα εξής:

1. Ψηφιακές δεξιότητες:

2. “Πράσινες” δεξιότητες:

Τα αντικείμενα των προγραμμάτων θεωρητικής κατάρτισης θα έχουν στόχο την ενίσχυση, τη συμπλήρωση και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και των γνώσεων των εργαζομένων.

Η διάρκεια σε ώρες του κάθε προγράμματος κατάρτισης θα κυμαίνεται από 50 έως 200 ώρες.

Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν με τη μέθοδο μεικτής μάθησης , δηλαδή με δια ζώσης και εξ αποστάσεως σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση.

Κάθε πρόγραμμα κατάρτισης θα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση και μπορεί να υλοποιείται:

Με δια ζώσης εκπαίδευση σε ποσοστό τουλάχιστον 35% του συνόλου των ωρών κάθε προγράμματος.

Με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκατάρτιση), η οποία θα περιλαμβάνει τουλάχιστον: 35% σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, έως 30% ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Εν κατακλείδι αναμένονται άμεσα τα προγράμματα για 150.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα μέσα στον Οκτώβρη.

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή στο πρόγραμμα των 150.000 εργαζομένων ΕΔΩ

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00
4η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 13 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα