ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΠρόγραμμα επετειακών εκδηλώσεων μνήμης για το ολοκαύτωμα της Νιγρίτας

Πρόγραμμα επετειακών εκδηλώσεων μνήμης για το ολοκαύτωμα της Νιγρίτας

Πρόγραμμα επετειακών εκδηλώσεων μνήμης για το ολοκαύτωμα της πόλης της Νιγρίτας και της ευρύτερης περιοχής της Επαρχίας Βισαλτίας τον Ιούνιο του 1913 από τους Βουλγάρους

Ο Δήμος Βισαλτίας, το ΔΗ.Κ.Κ.Π.Π.Π.Α. και ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας με την ευκαιρία της 108ης επετείου του ολοκαυτώματος της πόλης της Νιγρίτας και της ευρύτερης Βισαλτίας, που συνέβη κατά τον Β΄ Βαλκανικό πόλεμο, από 17 έως 20 Ιουνίου 1913 οργανώνουν εκδηλώσεις μνήμης.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 4, 5, 8 & 12 Ιουλίου 2021, στη Νιγρίτα, στις Σέρρες και στη Θεσσαλονίκη.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με την υποστήριξη της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα επετειακών εκδηλώσεων μνήμης είναι:

Κυριακή 4 Ιουλίου 2021 – Νιγρίτα

7:00 π.μ. Όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για τα θύματα του ολοκαυτώματος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας.
10:30 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον μνημείο του Καπετάν Γιαγκλή από εκπροσώπους των αρχών και των φορέων του τόπου.

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021 – Νιγρίτα

20:30. Κεντρική Εκδήλωση μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Νιγρίτας και της ευρύτερης Βισαλτίας, στην αυλή του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας.

Πρόγραμμα επετειακώνΑ΄ Μέρος: Ομιλία με θέμα: «Από την μάχη του Λαχανά στα ολοκαυτώματα της Νιγρίτας και των Σερρών», με ομιλητή τον κ. Γιώργο Τάτσιο, πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.
Β΄ Μέρος: Συναυλία με το συγκρότημα «Serres Voices»
Γ΄ Μέρος: Παρουσίαση – προβολή του νέου ντοκιμαντέρ για το Ολοκαύτωμα της Νιγρίτας και της ευρύτερης Βισαλτίας.

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021 – Σέρρες – Ώρα 20:30

Παρουσίαση της Κεντρικής Εκδήλωσης για το Ολοκαύτωμα της Νιγρίτας και της ευρύτερης Βισαλτίας στο Θερινό Θεατράκι στην πόλη των Σερρών.

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 – Θεσσαλονίκη – Ώρα 21:00.

Α΄Μέρος: Παρουσίαση-Προβολή Νέου Ντοκιμαντέρ για το Ολοκαύτωμα της Νιγρίτας και της ευρύτερης Βισαλτίας στο Πάρκο Νέας Ελβετίας στην περιοχή Χαριλάου στην Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Νιγριτινών Θεσσαλονίκης «Ο Βισάλτης».
Β΄Μέρος: Συναυλία με το συγκρότημα «Serres Voices»

Κλείνει το άρθρο “Πρόγραμμα επετειακών εκδηλώσεων μνήμης για το ολοκαύτωμα της Νιγρίτας” με τις δηλώσεις του Δημάρχου Βισαλτίας Μασλαρινού Αθανάσιου και του Πρωτοπρεσβύτερου Κελεμπέκη Γεωργίου που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα