ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΠρόταση της UEFA για τα εθνικά πρωταθλήματα

Πρόταση της UEFA για τα εθνικά πρωταθλήματα

Πρόταση της UEFA για τα εθνικά πρωταθλήματα

 Με πρόσφατη ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, παροτρύνει τις εθνικές ενώσεις ποδοσφαίρου να συνεχίσουν τα πρωταθλήματα και όπου δεν είναι δυνατόν να ανακηρυχθούν οι πρωταθλητές και οι ομάδες που θα βγουν στην Ευρώπη σύμφωνα με τη βαθμολογία πριν της διακοπής.
Περισσότερα και ποιο αναλυτικά από την ιστοσελίδα capitano.gr.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία προχώρησε σε ανακοινώσεις αποφάσεων αναφορικά με την τρέχουσα σεζόν των πρωταθλημάτων και τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια».

Επί της ουσίας η UEFA θέλει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν κανονικά τα πρωταθλήματα, εφόσον αυτό είναι εφικτό από άποψη υγείας ελέω κορωνοϊού, ενώ ταυτόχρονα ζητά από τις Λίγκες να αλλάξουν ακόμα και τα φορμάτ τους για να γίνει πιο εύκολη η ολοκλήρωση των διοργανώσεων.

Ωστόσο, φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι αν κάποια πρωταθλήματα δεν συνεχιστούν και ολοκληρωθούν ως έχουν (όπως για παράδειγμα η περίπτωση της Ολλανδίας), τότε τα «εισιτήρια» για το Champions League και το Europa League θα μοιραστούν βάσει της βαθμολογίας πριν από τη διακοπή.

Η πρόταση της UEFA για τη Super League σημαίνει ότι αν το πρωτάθλημα δεν συνεχιστεί τελικά, ο ΟΦΗ θα τερματίσει 5ος και με δεδομένη την τιμωρία του Παναθηναϊκού θα ανέβει μία θέση, δηλαδή SuperLeague 2018–19 διαιτητές 21ης4ος. Και από αυτή τη θέση θα επιστρέψει στην Ευρώπη και θα μπει στα προκριματικά του Europa League.

Βέβαια, στη Λίγκα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα συνεχιστεί ή όχι το πρωτάθλημα με τη διεξαγωγή των πλέι οφ και πώς θα γίνουν αυτά. Την προσεχή Τρίτη στην τηλεδιάσκεψη αναμένεται να ανακοινωθούν αποφάσεις και να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος, επανέλαβε πάντως ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε ξανά την μπάλα να κυλά στο χορτάρι: «Οι πρωταθλητές και αυτοί που θα παίξουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στο Europa League, να βγουν μέσα από τα γήπεδα και να μην είναι μέσα από την τωρινή κατάταξη των ομάδων. Νομίζω ότι κατά 70% θα ολοκληρωθεί η σεζόν έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι από τη στιγμή που η UEFA άφησε τις Λίγκες να αλλάξουν τα φορμάτ εφέτος, εφόσον χρειάζεται, για να ολοκληρωθεί η σεζόν, είναι πάρα πολύ πιθανό πλέον να δούμε διαφορετικά πλέι οφ στην Ελλάδα, με μονούς αγώνες αντί για διπλούς.

Όλα αυτά, όμως, θα ξεκαθαρίσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

3η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 06 Απριλίου, 2024 17:00
2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00 location
Ζωντανά
0 - 0
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα