ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΣάμαλι, υπέροχο γλύκισμα από την κ. Αθηνά

Σάμαλι, υπέροχο γλύκισμα από την κ. Αθηνά

Σάμαλι, υπέροχο γλύκισμα από την κ. Αθηνά Τερζάκη, που μετά το νηστίσιμο Σάμαλι μας παρουσιάζει μία άλλη παρασκευή του γλυκού

ΥΛΙΚΑ
6ΟΟ γρ. γιαούρτι στραγγιστό
500 σιμιγδάλι χονδρό
1,5 κούπα ζάχαρη
3-4 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
1 ποτήρι νερό
2 κουταλάκια σόδα φαγητού
1 βανίλια

ΣΙΡΟΠΙ
1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό νερό
ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι

ΣάμαλιΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το χέρι το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το λάδι,τα δύο κουταλάκια, τη σόδα που την έχουμε διαλύσει σε ένα ποτήρι νερό και τη βανίλια.
Βάζουμε το υλικό μας στο πυρέξ, δε χρειάζεται καθόλου μίξερ και από πάνω πασπαλίζουμε με φιλέ αμύγδαλο ή ολόκληρα καθαρισμένα αμύγδαλα.
Ψήνουμε στο φούρνο για ένα μισάωρο περίπου.
Αφού ψηθεί το Σάμαλι, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει ώστε να μην είναι καυτό και το σιροπιάζουμε με το σιρόπι μας το οποίο επίσης δε θέλουμε να είναι πολύ καυτό.
Προτείνουμε να κάνετε για πρώτη φορά τη μισή δόση.

Παρασκευάστε και δοκιμάστε αυτό το παραδοσιακό, πολίτικο και σιροπιαστό γλυκό.

Τη συνταγή για το νηστίσιμο Σάμαλι θα τη βρείτε ΕΔΩ, πολλές άλλες συνταγές της κ. Αθηνάς στην κατηγορία “ΣΥΝΤΑΓΕΣ – ΤΕΡΖΑΚΗ” και όλες τις συνταγές που υπάρχουν στην ιστοσελίδα στην κατηγορία “ΣΥΝΤΑΓΕΣ“. 
Να ευχαριστήσουμε την κ. Αθηνά και όλους τους συνεργάτες της ιστοσελίδας που μας προσφέρουν τις συνταγές τους με τις οποίες μπορείτε να γεμίσετε ευχάριστα το χρόνο σας και να ικανοποιήσετε γευστικά οικογένεια και φίλους.

G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

3η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 06 Απριλίου, 2024 17:00
2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00 location
Ζωντανά
0 - 0
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα