ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΣίντζι Καγκάβα από την Ιαπωνία στον ΠΑΟΚ

Σίντζι Καγκάβα από την Ιαπωνία στον ΠΑΟΚ

Σίντζι Καγκάβα από την Ιαπωνία στον ΠΑΟΚ

Σας μεταφέρουμε το άρθρο από την ιστοσελίδα “ΤΡΕΛΟΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ” που αναφέρετε στον Ιάπωνα ποδοσφαιριστή που θα αγωνίζεται στο Ελληνικό πρωτάθλημα της Super League 1 και ποιο συγκεκριμένα στον ΠΑΟΚ.
Ακολουθεί αφιέρωμα στους Ιάπωνες ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στα Ελληνικά πρωταθλήματα.

Άγιαξ - ΠΑΟΚ 3-2_O ΠΑΟΚ _ Αποτελέσματα Κυριακής 10Κάτοικος… Θεσσαλονίκης και παίκτης του ΠΑΟΚ είναι, πλέον, εδώ και μερικές μέρες ο Σίντζι Καγκάβα, ένας από τους πιο σπουδαίους σύγχρονους Ιάπωνες ποδοσφαιριστές (με θητεία σε Ντόρτμουντ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μεταξύ άλλων).

Με αφορμή την μετακίνηση του εξαιρετικού 31χρονου μεσοεπιθετικού στον «Δικέφαλο του Βορρά» δεν γίνεται να μην παρατηρήσει κανείς ότι είναι πάρα πολύ λίγοι οι συμπατριώτες του που έχουν αγωνιστεί στη χώρα μας, τι κι αν η πατρίδα του είναι αρκετά προηγμένη ποδοσφαιρικά – άλλωστε, η Εθνική ομάδα της δίνει ανελλιπώς το «παρών» στο Μουντιάλ και έχει και τα περισσότερα Κύπελλα Ασίας, το πρωτάθλημά της είναι, αναμφίβολα, το πιο δυνατό στην ασιατική ήπειρο, οι σύλλογοί της αφήνουν το στίγμα τους στις διεθνείς διοργανώσεις, ενώ πολλοί ποδοσφαιριστές της διαπρέπουν εδώ και χρόνια σε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Συνολικά, είναι μονάχα έξι οι… «Έλληνες» Ιάπωνες! Πάντως, δύο εξ αυτών ούτε καν φόρεσαν τη φανέλα των ομάδων για τις οποίες είχαν έλθει εδώ! Τον Νοέμβριο του 1999 ο διεθνής μεσοεπιθετικός, Μασακίγιο Μαεζόνο, βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ και συμμετείχε στις προπονήσεις του, αλλά δεν έπεισε και δεν αποκτήθηκε (ενώ λίγο μετά «κόπηκε» και από τον Ηρακλή). Το περασμένο καλοκαίρι, ο επιθετικός Τακαγιούκι Μοριμότο εντάχθηκε στην Κοζάνη μα πριν «βγει» το 2020 αποχώρησε, καθώς το πρωτάθλημα της Football League δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Από εκεί και πέρα, ο Ντάιγκο Κομπαγιάσι (μεσοεπιθετικός) φόρεσε τη φανέλα του Ηρακλή (15 συμμετοχές, Ιανουάριος 2010-Ιανουάριος 2011), ο Νταϊσούκε Σακάτα (μεσοεπιθετικός) του Άρη (8 συμμετοχές, Ιανουάριος-Αύγουστος 2011) και ο Γιοχέι Καζιγιάμα (μέσος) του Παναθηναϊκού (8 συμμετοχές, Ιανουάριος-Μάιος 2013), χωρίς κανείς τους να καταπλήξει με την απόδοσή του.

Ο πιο επιτυχημένος Ιάπωνας του ελληνικού ποδοσφαίρου, βάσει εμφανίσεων και προσφοράς, είναι ο πρώτος που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημά μας. Κι αυτός, ήταν ο Κέντζι Φουκούντα.

Τον Αύγουστο του 2008 ο αριστεροπόδαρος επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ιωνικό, ο οποίος τότε λάμβανε μέρος στη Β’ Εθνική και αποδείχθηκε ιδιαίτερα χρήσιμος για την ομάδα της Νίκαιας, αφού σε συνολικά 24 εμφανίσεις στη λίγκα έβαλε 9 γκολ!

Ένας σοβαρός τραυματισμός, ωστόσο, τον κράτησε περίπου ενάμιση μήνα εκτός δράσης, αποτρέποντάς τον έτσι απ’ το να προσφέρει περισσότερα στους «μπλε».

Λίγο μετά την έναρξη της επόμενης σεζόν, πάντως, ο Ασιάτης άσος ζήτησε από τη διοίκηση του συλλόγου να του καταβάλλει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό επικαλούμενος οικογενειακό πρόβλημα. Οι άνθρωποι του Ιωνικού τού αντιπρότειναν άλλο ποσό, με αποτέλεσμα να επέλθει χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών. Λίγο αργότερα, ο Φουκούντα έφυγε από τον Ιωνικό και από την Ελλάδα.

Πριν έλθει στην χώρα μας, ο Φουκούντα είχε αγωνιστεί με τα χρώματα των ιαπωνικών Ναγκόγια Γκράμπους Έιτ, F.C. Τόκυο, Βεγκάλτα Σεντάι, της παραγουανικής Γκουαρανί, των μεξικανικών Πατσούκα, Πατσούκα Τζούνιορς, Ιραπουάτο μα και των ισπανικών Καστεγιόν, Νουμάνθια και Λας Πάλμας – από την τελευταία τον απέκτησε ο Ιωνικός. Μετά το τέλος της θητείας του στους «μπλε», ο Ιάπωνας έπαιξε στην ιαπωνική Ετζίμε και στην Μέτρο Γκάλερι του Χονγκ Κονγκ, κρεμώντας τα παπούτσια του το 2016.

Τέλος, σημειωτέον είναι, ότι ο Κέντζι Φουκούντα χρίστηκε διεθνής με αρκετές «μικρές» Εθνικές ομάδες της Ιαπωνίας, ενώ έλαβε μέρος (σημειώνοντας και ένα γκολ) στο Μουντιάλ Νέων του 1997 στην Μαλαισία.
X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα